új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az üdülőhajókon viharos gyorsasággal terjedő koronavírus-fertőzést vizsgálja az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) a floridai egészségügyi hatóságokkal együtt – számolt be az MTI.

    A központ 86 üdülőhajót vizsgál, miután a fedélzetükön több koronavírusos megbetegedés is történt. Az eddigi vizsgálatokból megállapítható, hogy mindegyik esetben az omikron-variánst mutatták ki a fertőzötteknél.

    A vizsgált és karanténba helyezett hajók között olyan üdülőhajó-társaságok hajói szerepelnek, mint a Royal Caribbean, a Carnival vagy a Norwegian.

  • A teljes junior jégkorong-világbajnokságot törölték, mivel több játékos, illetve hivatalos személy is megfertőződött a koronavírussal – adta hírül az MTI.

    A Nemzetközi Jégkorong-szövetség (IIHF) szerda esti közlése szerint az Edmontonban és Red Deerben zajló világbajnokság az orvosi bizottság ajánlására a résztvevők egészségének és biztonságának érdekében nem folytatódik.

    Három nap alatt eddig kilenc mérkőzést sikerült megrendezni.

    Először a címvédő amerikai válogatott mérkőzését kellett törölni kedden, majd szerdán újabb két találkozó maradt el. Az IIHF vezérkara szerint ezáltal már sérülne a torna sportszerűsége, ezért a rendezvényt lemondják.

    Luc Tardif, az IIHF elnöke elmondta: a tíz csapat teljes biztonságban érkezett meg Kanadába még karácsony előtt, és bár a helyszínen is szigorúak voltak az előírások, mégis egyre többen produkáltak pozitív Covid-tesztet.

  • Indul az Index mai hírösszefoglalója, melyben beszámolunk a koronavírus-világjárvány történéseiről és ismertetjük a legfontosabb tudnivalókat.