2024. július 6. 18:00 ÉLŐ
Anglia 1
Svájc 1
Düsseldorf Arena Negyeddöntő
2024. július 6. 21:00
Hollandia
Törökország
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Az oroszok által elfoglalt Herszonban állítólag már erőszakolják a nőket

323X3EV-highres
2022.03.04. 19:30 Módosítva: 2022.03.05. 07:52
A CNN hírtelevízió arról tudósít, hogy az oroszok által elfoglalt első nagyobb ukrán városban, Herszonban a katonák már elkezdték a nők megerőszakolását. Az első áldozat egy 17 éves lány volt, akit meg is öltek.

Az orosz csapatok szerdán vonultak be a Dnyeper deltájában, a Fekete-tenger partján fekvő Herszonba. Ez az első nagyobb ukrán város a maga mintegy háromszázezer lakosával, amit bevettek az oroszok a kilencedik napja tartó ukrajnai háborúban. 

A város utcáin tankok cirkálnak, mindenütt orosz katonák, akik – a CNN hírtelevízióban sugárzott riport tanúsága szerint, amit a New York Post szemlézett – már megkezdték az ukrán nők megerőszakolását.

Nincsenek biztonságban a herszoni nők – nyilatkozta a CNN-nek egy Szvetlana Zorina nevű 27 éves helyi nő. – Az ismerőseim mondták, hogy egy 17 éves lányt megerőszakoltak a katonák, majd a rémes cselekedet után meg is ölték. 

A hírt független forrásból egyelőre nem erősítették meg.

Zorinától megkérdezték, hogy a városlakók fejtettek-e ki bármilyen ellenállást a bevonuló oroszokkal szemben, mire a nő azt felelte:

Meg vagyunk rémülve, és nagyon félünk, de nem adjuk fel a harcot. 

Igor Kolihajev polgármester a honlapján közölte, hogy „fegyveres látogatók” árasztották el a városi tanács épületét, és új szabályokat vezettek be, amelyek közül a legfontosabb, hogy csak párosával mehetnek ki a lakosok az utcára, a gépkocsijukkal csak lépésben haladhatnak, és a katonák felszólítására azonnal meg kell állniuk, és meg kell mutatniuk, hogy mit szállítanak. 

Ne provokáljátok a katonákat. Álljatok meg az első felszólításra! – fogalmazott a polgármester.

Zorina arról is beszélt a CNN-nek, hogy „Herszon ukrán város, és azt akarjuk, hogy az is maradjon.”

A városunkat elözönlötték az orosz megszállók, de a városi tanács továbbra is kapcsolatot tart a lakossággal a honlapján keresztül.

Ezt mondta a hölgy, aki arról is beszélt, hogy az orosz propagandagépezet azt terjeszti, hogy a herszoniak a már 2014 óta orosz megszállás alatt álló Krímhez akarnak tartozni. Ez azonban nem igaz, Zorina szerint ők ukránok akarnak maradni.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan követjük, percről percre frissülő szombati cikkünket itt találja.

(Borítókép:  Orosz katonai járművek a Krím félszigeti Armjanszkban 2022. február 25-én. Fotó: STRINGER / AFP)