Élő adásban rontott be az orosz híradóba, és közölte: Hazudnak nektek

2022-03-15T023009Z 1387623132 RC2P2T9NLVYK RTRMADP 3 UKRAINE-CRI
2022.03.15. 06:08
Marina Ovszjannyikova élő adásban rontott be az orosz híradóba, ahol felhívta a tévénézők figyelmét, hogy ne higgyenek a Kreml propagandájának, és vessenek véget a háborúnak.

Marina Ovszjannyikova bátor ember. A nő ugyanis fogta magát, és élő adásban rontott be az orosz állami televízió 1-es csatornájának híradójába, amikor éppen a híreket olvasták be. Kezében hatalmas transzparens volt, és közben azt kiabálta, hogy

Vessenek véget a háborúnak! Mondjunk nemet a háborúra!

A történet érdekessége, hogy Marina Ovszjannyikova egyébként a csatorna egyik alkalmazottja, ám úgy tűnik, elege lett a háborúból, felemelte a hangját Vlagyimir Putyin és Oroszország ukrajnai inváziójával szemben.

Ne higgyetek a propagandának! Hazudnak nektek

– állt a kezében tartott táblán, azzal az aláírással – immár angolul –, hogy oroszok a háború ellen.

Megállás nélkül gyártottuk a propagandát

A bemondót csak kicsit zavarta meg a közjáték, ugyanis tovább olvasta a híreket, és egyre hangosabban beszélt, hogy Marina Ovszjannyikova hangját elnyomja. Bár a munkatársak viszonylag gyorsan reagáltak, hamar képet váltottak, de így is lement élő adásban a belépő, amely rögtön elkezdett terjedni az interneten.

Sajnos évekig az 1-es csatornánál dolgoztam, megállás nélkül gyártottuk a Kreml propagandáját, amit most már nagyon szégyellek. Szégyellem, hogy hagytam ennyi hazugságot átadni a televízió képernyőjén keresztül. Szégyellem, hogy hagytam az orosz népet zombivá alakítani

– mondta Ovszjannyikova egy előre rögzített videóban, amelyet azzal folytatott hogy

Csendben voltunk 2014-ben, amikor az egész elkezdődött. Nem tiltakoztunk, amikor a Kreml megmérgezte Alekszej Navalnij ellenzéki vezetőt. Némán figyeltük az emberellenes rezsimet. Most pedig az egész világ hátat fordított nekünk, és a következő tíz nemzedék sem tudja lemosni ennek a testvérgyilkos háborúnak a szégyenfoltjait.

Marina Ovszjannyikova a felvételen arról is beszélt, hogy édesapja ukrán, édesanyja pedig orosz, valamint kifejtette, hogy ami Ukrajnában történik, az bűncselekmény, és Oroszország az agresszor, amiért egyetlen személy a felelős: Vlagyimir Putyin elnök.

15 év börtönbüntetés járhat az akcióért

A szerkesztő – akit az akciója után őrizetbe vettek, kihallgattak és akár 15 év börtönbüntetést is kaphat – egyúttal arra buzdította az oroszokat, hogy csatlakozzanak a háborúellenes tüntetésekhez, hogy minél előbb véget lehessen vetni a konfliktusnak.

Csak nekünk van hatalmunk megállítani ezt az őrületet. Menjetek tüntetni, ne féljetek semmitől! Mindannyiunkat úgysem zárhatnak be

– mondta Marina Ovszjannyikova.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte a tiltakozást, és háláját fejezte ki azoknak az oroszoknak, akik harcolnak a dezinformáció ellen, és helyette a tényeket közlik.

Oroszországban eddig nagyjából 15 ezer embert vettek őrizetbe háború elleni tiltakozás miatt.

Reagált a Kreml

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője huliganizmusnak nevezte az esetet.

Amit ez a fiatal nő tett, az huliganizmus. A tévécsatorna és az illetékesek már vizsgálják az esetet. Ez nem szerepel a Kreml napirendjében

– idézte Dmitrij Peszkovot az Interfax orosz hírügynökség.

Folyamatosan követjük az orosz–ukrán háború eseményeit, keddi percről percre frissülő cikkünket itt találja.

(Borítókép:  Channel One / Reuters)

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM