18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Hatan meghaltak, miután karneváli felvonulásba hajtottak egy autóval Belgiumban

2022-03-20T100807Z 1088763473 RC2A6T9UNST3 RTRMADP 3 BELGIUM-CRA
2022.03.20. 10:20
A karneválozó tömegbe hajtott egy autó vasárnap reggel Strépy-Bracquegnies városában. A tragédiában hatan meghaltak és legalább harmincan megsérültek.

Jacques Gobert, a Brüsszeltől 50 kilométerre fekvő Strépy-Bracquegnies polgármestere közölte, hogy karneválozó tömegbe hajtott egy autó vasárnap reggel a dél-belgiumi városban, hatan meghaltak, több mint harmincan megsebesültek – írja az MTI, más információk szerint viszont négy vagy öt halottja lehet a tragédiának.

A Deutsche Welle szerint a halottak között gyerek is van, 12 sebesült állapota pedig súlyos.

Egyelőre nem tudni, szándékos gázolás történt-e, a tragédia hajnali 5 óra körül történt.

Egy autó hátulról nagy sebességgel a tömegbe hajtott, sajnos többen meghaltak. A sofőrt elkapták, amikor megpróbált elmenekülni. Nem sokkal a katasztrófa után érkeztem. Látva a holttesteket az úttesten, el sem tudom képzelni, hogyan fordulhatott elő ilyesmi, de sajnos megtörtént. Erre nincsenek szavak. Egyszerűen borzasztó

– mondta a polgármester.

Az rtl.be közölte, hogy két gyanúsítottat tartóztattak le, mindketten az autóban tartózkodtak. Egyikőjük 1988-ban, a másik személy 1990-ben született.

A zenét és a mosolyt sikítozás váltotta fel

A város elindította a vészhelyzeti tervet, miközben a mentősök a helyszínen látják el a sérülteket. Négy embert intenzív osztályon ápolnak.

Hatalmas zajt hallottunk. Az autó egyszerűen behajtott az emberek közé. Nem gondoltam volna, hogy valaha látok ilyet. Az egyik pillanatban még zene és mosoly volt, három másodperc múlva pedig már sikítoztak az emberek

– mondta Fabrice Collignon, a Bel RTL riportere, aki szemtanúja volt az eseményeknek.

A rendezvényen nagyjából 150-en voltak egy hosszú, egyenes utcában. A helyi sportcsarnokot átmenetileg áldozatsegítő központként használják.

Annelies Verlinden belga belügyminiszter részvétét fejezte ki az elhunytak és sebesültek hozzátartozóinak.

(Borítókép: Emberek ölelik meg egymást a tragédia helyszínén  Strépy-Bracquegnies városában 2022. március 20-án. Fotó: Johanna Geron / Reuters)