18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megerőszakolták, megölték, majd egy horogkeresztet égettek egy ukrán nő bőrébe

2022.04.05. 13:47 Módosítva: 2022.04.05. 20:43
Egyre több portálon jelenik meg egy ukrán nő története, akit megerőszakoltak, megöltek, majd állítólagosan megkínoztak orosz katonák az ostromolt Mariupol városban. Lesia Vaszilenko ukrán politikus megosztott egy képet az áldozat testéről, amelyen látni, hogy egy horogkeresztet égettek a nő bőrébe.

Lesia Vaszilenko, az ukrán Hang párt politikusa a Twitter-oldalán megosztott egy bejegyzést, amelyben egy oroszok által „megerőszakolt és megölt” ukrán nőt mutatott be – számolt be róla az Independent.

A politikus által megosztott képen a megerőszakolt és megölt nő megkínzott teste látható, amelyre egy horogkeresztet karcoltak. Vaszilenko a következőket írta: 

Szótlan vagyok. Az elmém megbénult a dühtől, a félelemtől és a gyűlölettől.

Az orosz állami finanszírozású RT-médiaportál korábban azt állította, hogy a nő holttestét „oroszbarát erők találták meg egy ukrán katonai táborban”. Az orosz Nyomozó Bizottság szerint Ukrajna nacionalistái kínozták meg a nőt Mariupol városában. A beszámolójuk alapján a nőt a város egyik iskolájának pincéjében találták meg.

Patrick Lancester független amerikai videós újságíró a helyszínen készített felvételt a pincéről, ahol megtalálták a nő testét. A felvételen azonban más hírforrásokkal ellentétben azt állítják, hogy a nő orosz volt, és az ukrán Azov zászlóalj felelős a megkínzásáért.

Azonban az elmúlt napokban egyre több bizonyíték utalt arra, hogy az orosz erők brutálisan bánnak a civilekkel az ukrán főváros, Kijev környéki városokban. Ukrán tisztviselők közölték, hogy vizsgálják a nők elleni szexuális erőszakra vonatkozó vádakat, köztük azt, hogy a katonák megölték egy nő férjét, mielőtt két orosz többször megerőszakolta.

Irina Venediktova ukrán főügyész elmondta, hogy az állítólagos bűncselekmény a főváros egyik keleti külvárosában, Brovariban történt. Hozzátette, hogy az áldozat gyermeke jelen volt, amikor az eset történt. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azzal vádolta Oroszországot, hogy megpróbálja „elferdíteni a tényeket” a korábban megszállt városokban.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, keddi percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.