18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lövöldözés volt Tel-Aviv egyik legforgalmasabb utcáján, még keresik a támadót

327W3YW-highres
2022.04.07. 21:45
Legalább két ember meghalt, nyolc pedig megsebesült abban a merényletben, amit Tel-Aviv egyik központjában követtek el csütörtök este.

Lövöldözés volt csütörtök este a Tel-Aviv legforgalmasabb utcájának számító Dizengoffon, ahol több étterem és bár is megtalálható – számolt be a Jerusalem Post. Információk szerint az izraeli hadsereg nagy erőkkel keresi az elkövetőt, aki jelenleg is szökésben van.

A lap szerint a lövöldözésnek legalább két halálos áldozata és nyolc sebesültje van. A rendőrség arra kérte a lakosságot, hogy ne menjenek az érintett helyszínre, menjenek haza, otthonaikat pedig ne hagyják el.

Izraelben több különböző merénylet is volt az elmúlt időszakban. A Tel-Avivtól nem messze lévő ultaortodox kisvárosban, Bnei Brakban ugyanis nemrég egy motoros kezdett el válogatás nélkül lőni az emberekre. Egy másik merénylő Hadera városközpontjában követett el merényletet, ahol két ember meghalt, míg hét megsebesült. 

(Borítókép: Rendőrök a lövöldözés helyszínén a Dizengoff utcában Tel-Aviv központjában 2022. április 7-én. Fotó: JACK GUEZ / AFP)