Már több mint 160 áldozata van az áradásoknak a Fülöp-szigeteken

2022.04.16. 12:52
Legalább 167 ember halt meg földcsuszamlásokban és áradásokban a Fülöp-szigeteken, miután a Megi nevű trópusi vihar múlt vasárnap pusztított az országban. További 110 embert eltűntként tartanak nyilván.

A Leyte tartományban található Baybay városa körüli falvakban a megáradt folyók és a hegyoldalakon lezúduló sárlavinák komoly károkat okoztak. Az egyik faluban, Pilarban a házak mintegy 80 százalékát a tengerbe sodorta a víz, írta meg a BBC.

A katasztrófavédelmi ügynökség halálesetekről számolt be a déli Davao régióban, Mindanaón és a középső Negros Orient tartományban is.

Sokan menekültek el otthonukból menedékhelyekre vagy magasabban fekvő területekre, amikor a helyiek által Agaton néven ismert vihar akár óránként 65 kilométeres széllel elérte a szigetcsoportot.

Az ország parti őrsége által közzétett képeken látható, amint a mentők mellkasig érő vízben hordágyakon viszik a sérülteket, és tutajokon szállítják a túlélőket az elárasztott utcákon.

Decemberben a Rai szupertájfun pusztított az ország délkeleti szigetein – legalább 375 ember halálát okozva és mintegy 500 000 embert érintve.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport