A pilóta cigarettája okozta az EgyptAir katasztrófáját

2022.04.27. 19:19
Egy új vizsgálat szerint nem terrorista támadás okozta a 2016-os EgyptAir utasszállító lezuhanását. Az egyiptomi pilóták cigarettája robbanthatta ki a lángokat.

Egy vizsgálat megállapította, hogy a pilóta cigarettája okozta az EgyptAir utasszállító repülőgép lezuhanását 2016-ban. Bár eredetileg terrortámadást sejtettek a baleset mögött, a szakértők szerint dohányzás vezetett a halálos balesetet okozó tűzhöz. A Párizsból Kairóba tartó járatnak egyetlen túlélője sem volt. 

A legfrissebb vizsgálatok szerint tűz ütött ki a másodpilóta maszkjából kiszökő oxigén és egy égő cigaretta találkozásakor. A pilóta maszkját három nappal a baleset előtt cserélték ki, és a karbantartó mérnök a „normál” helyett a „vészhelyzet” állásban hagyta, ami az oxigén szivárgását okozta. Az nem derült ki, hogy miért hagyták a maszkot ebben a beállításban.

A szakértők jelentése szerint az egyiptomi pilóták rendszeresen rágyújtanak. Alig pár hónappal a baleset előtt hamutartókat kellett cserélni ugyanannak a repülőgépnek a pilótafülkéjében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport