Nem sokon múlt, hogy vérfürdőbe torkolljon a moziba illő rabszöktetés

2022.05.11. 16:39
Az elfogott alabamai Casey White, aki egy börtönőrrel együtt szökött meg, tűzharcot akart kezdeményezni a rendőrökkel, és ezt meg is tette volna, ha az őt üldöző rendőrök nem hajtanak bele az autójukba – közölte kedden az illetékes seriff.

A rendőrök, akik fülest kaptak arról, hogy a páros Evansville-ben tartózkodik, üldözőbe vették őket, miután látták elhajtani egy motelből, és ha az üldözők nem lökték volna járművüket egy árokba,

a szökevény tűzharcot kezdeményezett volna a bűnüldöző szervekkel 

− mondta el Dave Wedding, Vanderburgh megye seriffje kedden White-nak az elfogása utáni kihallgatásának eredményeire hivatkozva − írta meg a CNN

Az akció valószínűleg sok emberem életét mentette meg. A gyanúsított azt mondta, hogy valószínűleg lőni kezdett volna ránk, ha úgy látja, hogy mindketten meg fognak halni

− mondta Wedding. A pár kocsijában a rendőrség parókákat, négy pisztolyt és egy AR–15-ös géppisztolyt is talált. A férfi gyilkosságért volt elítélve. 

A szökött rabot kedd késő este visszaszállították Alabamába, ahol elfogása óta először jelent meg a bíróságon. A fogvatartottat páncélozott járművekkel kísérték a bíróságra, ahová helyi idő szerint nem sokkal 23 óra előtt érkezett meg. Kéz- és lábbilincsben kísérték be, és mielőtt belépett volna a tárgyalóterembe, röviden beszélt az ügyvédjével.

A tárgyaláson Ben Graves bíró tájékoztatta White-ot, hogy első fokon szökéssel fogják megvádolni, valamint ismét megvádolják volt felesége, Connie Ridgeway 2015-ös halála miatt. Azt az ügyet akkor öngyilkosságként zárták le.

Filmekbe illő autós üldözés után sikerült elkapni a szökevényeket 

Mint azt megírtuk, lőtt sebekkel, kórházban halt meg az alabamai büntetés-végrehajtás tisztje, Vicky White, aki csaknem két hete megszökött egy fegyenccel, akivel valószínűleg romantikus viszonyt folytatott. A nőt önkezűleg okozott lőtt sebekkel szállították kórházba, miután az indianai Evansville-ben, egy autós üldözést követően őrizetbe vették. A pár nem volt házas, és rokoni kapcsolatban sem álltak, a névegyezés csupán véletlen. 

A büntetés-végrehajtás tisztje segítette a fegyencet szökésében. Április 29-én együtt menekültek el, azóta üldözték őket a hatóságok. A börtöntől 450 kilométerre északra fedezték fel őket. A rendőrbírók arra figyeltek fel, hogy Vicky White parókával álcázva távozik egy szállodából, majd Casey White-tal együtt beszáll egy autóba, és elhajt.

Ekkor kezdődött az autós üldözés, amely akkor ért véget, amikor az amerikai rendőrbírók egyik különleges egységének tagja belehajtott a Cadillacbe, amelyben a pár ült. Az autó összetört és felborult. A kocsit a szökött fegyenc vezette, akit a rendőröknek sikerült kiszabadítaniuk az összeroncsolódott autóból, de Vicky White – a fején lőtt sebekkel – bent rekedt.