Szexuális erőszak miatt tartóztattak le egy brit parlamenti képviselőt

GettyImages-599512412
2022.05.18. 10:46
A rendőrség 2002 és 2009 közötti időszakban elkövetett bűncselekmények gyanújával hallgatja ki a politikust.

Egy brit konzervatív parlamenti képviselőt letartóztattak nemi erőszak és hét éven át tartó más szexuális bűncselekmények gyanújával − írta meg a The Telegraph.

A hivatalban lévő politikust kedden hallgatták ki a londoni rendőrség munkatársai, miután nemi erőszakkal, szeméremsértéssel, szexuális erőszakkal, bizalmi állással való visszaéléssel és közhivatali visszaéléssel vádolták meg.

Az ötvenes éveiben járó képviselő azonban megtartja a konzervatív frakcióban betöltött vezető posztját és a jogot, hogy részt vegyen a parlamenti vitákban. 

A Konzervatív Párt erős nyomás alatt áll, hogy nevezze meg a képviselőt, nehogy más politikusok is gyanúba keveredjenek. Egy szakszervezeti vezető szerint hivatalosan ki kellene zárni a parlamentből, amíg a vádakat kivizsgálják.

A Scotland Yard szóvivője elmondta, hogy a letartóztatás egy 2020 januárjában érkezett bejelentést követően a városi rendőrség központi bűnügyi egységének kétéves nyomozásának eredménye.

A feltételezett bűncselekményeket 2002 és 2009 között követték el Londonban.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(Borítókép: A brit parlament 2016. szeptember 5-én Londonban, Angliában. Fotó: Kirsty Wigglesworth – WPA Pool/Getty Images)