Kisteherautó hajtott egy étterem teraszára, többen megsérültek

2022.08.26. 16:21
Hatan megsérültek, miután egy kisteherautó hajtott nagy gázzal egy étterem vendégei közé Brüsszelben. A járművet később megtalálta a rendőrség, a tettest még keresik.

Péntek délután egy órakor egy kisteherautó nagy sebességgel hajtott egy étterem teraszára Brüsszelben. Az eset a bevásárlóutcaként ismert Rue Neuve-re merőleges kisebb utcában történt – számolt be a 7sur7.be.

A fehér színű kisbusz több asztalt, ott ülő vendéget és járókelőt elsodort. A rendőrség tájékoztatása szerint hatan megsérültek, de kórházi ellátásra nem volt szükségük.

Szemtanúk szerint a sofőr korábban megfordult egy utcában, majd nagy gázzal célba vette az étterem teraszát. A támadás után a tettes elhajtott, a rendőrség helikoptereket is bevetett a keresésére.

Száguldott az utcán, csikorgó gumikkal. Egyenesen felénk hajtott. Ha nem látjuk őt időben, biztosan nem éltük volna túl. Ugornunk kellett, hogy megmentsük az életünket. Sokkot kaptunk

– nyilatkozta az egyik szemtanú.

Philippe Close brüsszeli polgármester is a helyszínre érkezett, és elmondta, hogy a tettest nagy erőkkel keresik, a szemtanúkat pedig a rendőrségre szállították kihallgatásra.

A járművet végül másfél kilométerre az eset helyszínétől találták meg. Az ügyben nyomozás indult – erősítette meg a rendőrség.