Terrorakcióval fenyegetett a repülőgéptolvaj

2022.09.03. 18:14
Repülőgépet lopott el egy férfi, majd azzal fenyegetőzött, hogy egy bevásárlóközpontba vezeti az Egyesült Államok Mississippi államában, emiatt az üzletközpontot és mellette található benzinkutat kiürítették, a környék lakosságát figyelmeztették.

Helyszíni sajtótudósítások szerint a többmotoros repülő a kora reggeli órákban szállt fel Tupelo városának közelében, és helyi idő szerint késő délelőtt még mindig a levegőben körözött. A hatóságok egy ideig rádiókapcsolatban voltak a géppel, majd a kapcsolat megszakadt.

Tupelo rendőrsége közölte, hogy teljes készültségben vannak, és tekintetbe véve a repülőgép teljesítményét, az elkötött repülő által fenyegetett térség jelentős.

A hatóságok abban bíztak, hogy a gépet sikerül biztonságban landolásra késztetni, legkésőbb, amikor elfogy az üzemanyaga. Tudósítások szerint a kisrepülőgép folyamatosan Tupelo város környékének légterében körözött alig 300 méteres magasságban, részben lakónegyedek és ipari létesítmények, részben mezőgazdasági területek, részben egy nemzeti park fölött.

A veszélyeztetett létesítmények között volt – az elsőként fenyegetett Walmart bevásárlóközpont mellett – egy Toyota-autógyár is. A férfi indítékai nem világosak, rendőrségi források szerint a helyi repülőtér alkalmazottja, írta meg az MTI.

A New York Post közben arról írt, a szélhámos pilóta végül biztonságosan leszállt a lopott repülőgéppel egy mezőn. A Facebookra feltöltött, nem túl jó minőségű felvételeken állítólag az ellopott gép látható, ami a Mississippi állambeli Ashlandben szállt le, mintegy 60 mérföldre északnyugatra Tupelótól, ahol a kiszemelt Walmart található.