Ez a poszt a következő Percről percre része:

Putyin tárgyalni hívta Kijevet

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az orosz állami televízió egyik kommentátora csütörtökön felszólította Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy dolgozza ki a NATO elleni nukleáris támadás tervét, írja a Newsweek.

    A BBC News munkatársa, Francis Scarr által a Twitterre feltöltött videóban Igor Korotcsenko katonai szakértő a moszkvai állami 1-es csatornán beszélt az Oroszország és Ukrajna között zajló háborúról.

    „Oroszország nukleáris zsarolásnak van kitéve, mivel az amerikai taktikai atomfegyverek most számos NATO légibázison vannak elhelyezve, amelyekkel elérhetik az orosz területeket. Eljött az idő, hogy a hadsereg elővegye a nukleáris fegyverek gyakorlásáról szóló forgatókönyvet” – mondta Korotcsenko.

    Korotcsenko megjegyzései mellett Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő a héten bírálta az Egyesült Államokat, amiért továbbra is fegyvereket küld Ukrajnának, mondván, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei „cinkossá váltak Ukrajna háborús bűneiben”.

  • Köszöntjük olvasóinkat!

    Indul az Index pénteki percről percre közvetítése az orosz–ukrán háború eseményeiről. Csütörtöki tudósításunk ide kattintva érhető el.

    Tartsanak velünk ma is!