16:00, December 01. ÉLŐ
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01. ÉLŐ
Kanada 1
Marokkó 2
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Neymar videóban biztosította támogatásáról Jair Bolsonarót

2022.10.01. 08:09
A brazil labdarúgó-válogatott talán legnagyobb sztárja, Neymar videóban üzent Jair Bolsonaro elnöknek, biztosítva őt támogatásáról a közelgő választások előtt.

A brazil futballsztár kiállt Jair Bolsonaro elnök mellett, három nappal azelőtt, hogy a szélsőjobboldali vezető úgy tűnik, elveszíti a választási versenyt riválisával, Luiz Inácio Lula da Silvával szemben.

Az előzetes felmérések szerint ugyanis Bolsonaro csúnyán lemaradt da Silvával szemben, és megalázó vereséggel nézhet szembe már a választás első fordulójában. Jair Bolsonaro korábban olyan kijelentést tett, hogy visszavonul a politikai élettől, amennyiben vereséget szenvedne az októberi választásokon.

Neymar hű maradt önmagához és a rá jellemző bohókás stílusú videóval üzent az embereknek, hogy kire adják le voksukat a választásokon. A videóban egy székben ülve láthatjuk a Paris Saint-Germain támadóját, amint énekel és „béke-jelet” mutat, utalva a 22-es számra, ami Bolsonaro pártjának számát jelzi, ahogyan az a brazil elektronikus szavazólapokon is szerepel.

Bolsonaro 2018-ban több nagy sportoló támogatásának is köszönhette sikerét, hiszen olyan világsztárok álltak ki mellette már akkor, mint a Barcelona korábbi legendái, Ronaldinho és Rivaldo, a Tottenham szélsője, Lucas Moura, vagy éppen a Juventus korábbi kiválósága, Felipe Melo.

Bolsonaro lelkes futball-rajongó hírében áll, amit mi sem példáz jobban, hogy gyakran jelenik meg klubmezben a kampányokon, gyűléseken, sőt még akár hivatalos rendezvényeken is.

Négy évvel ezelőtti kampánya arról volt híres, hogy előszeretettel használt olyan nemzeti szimbólumokat, mint a brazil zászló, a himnusz, vagy éppen az ikonikussá vált sárga mezt, amit a labdarúgók már hosszú évtizedek óta viselnek a legnagyobb tornákon.

Az elmúlt hónapokban azonban kampány indult annak érdekében, hogy visszaszerezzék a szélsőjobboldaltól a mezt, még a világbajnokság előtt, az Ibmec Egyetem friss tanulmánya szerint ugyanis minden ötödik brazil politikai okok miatt nem viselné szívesen a sárga mezt.  • Hírek
  • Hírek