Magyar áldozata is van a pozsonyi gázolásnak

2022.10.04. 08:08
Vasárnap éjszaka autó hajtott egy buszmegállóba Szlovákia fővárosában. A balesetben öten meghaltak, az áldozatok közt van egy magyar egyetemista is. Az ittas sofőrrel szemben emberölés miatt indított eljárást a pozsonyi rendőrség.

Az autó egyes becslések szerint 150 kilométer per órás sebességgel közlekedett, amikor a járművezető elveszítette az irányítást a kocsi felett, és fékezés nélkül az emberek közé csapódott. Az autót a 60 éves Dusan Dedecek, a Szlovák Siketlimpiai Bizottság főtitkára vezette, akinek a leheletében több mint 1,6 ezreléknyi alkoholt mértek.

Magyar áldozata is van a tragédiának, az ipolysági Szondy György Gimnázium a közösségi hálón búcsúzott Richárdtól.

„Tanári karunkat és diákjainkat sokkolta a tragikus hír” – olvasható a bejegyzésben, amelyben részvétüket fejezik ki a családnak. A Szlovákiai Magyar Ifjúsági Szövetség (SZMISZ) is megerősítette a magyar egyetemista halálát.

A helyszínen 21 tűzoltó segítette a mentést, a tájékoztatás szerint a becsapódott járműből és az alól is ki kellett szabadítani a sérülteket. Dedecek 36 éves fia is a balesetet okozó Skodában utazott, nála szintén pozitív eredményt jelzett az alkoholszonda.

Eduard Heger ideiglenes oktatási miniszter elrendelte a fekete zászló kitűzését a minisztérium épülete előtt, írja az Új Szó.