18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kocsimosás közben rágyújtott az autóban, felrobbant az utastér

2022.10.05. 14:44
Egy férfi rágyújtott egy cigire az autó takarítása közben, fittyet hányva a robbanásveszélyre, amelyet a nyílt láng okozhat a legtöbb vegyszer közelében.

A legtöbb vegyszer és aeroszol használata közben tilos a nyílt láng használata, mert robbanásveszélyes. A tiltást igazolja egy lengyelországi eset, amikor az autóban takarítás közben gyújtott rá a tulajdonos – írja a Budapesti Autósok.

A helyi sajtó megosztotta az esetről készült felvételt, amelyen egy férfi látható, amint rágyújtott egy cigarettára kocsimosás közben. Megfeledkezett a lehetséges következményekről, amelyeket az aeroszolos tisztítószer használata nyílt láng mellett okozhat.

A vegyszerből kiáramló gáz egy szempillantás alatt berobbant, amikor a férfi meggyújtotta a cigarettát.

A férfi több égési sérülést szenvedett a robbanásban, ami után kórházba szállították. A tűzoltóság figyelmeztetése szerint kisebb helyiségben ugyanígy berobbanhat a felgyűlt hajtógáz, ha vegyszert használunk. Ezek a termékek általában címkével vannak ellátva, amely a veszélyre figyelmeztet.