Elsüllyedt két hajó Görögországban, több mint 80 migráns fulladhatott vízbe

2022.10.06. 07:21
Szerda este két, migránsokat szállító hajó süllyedt el a görög szigeteknél. Több mint 80 embert keresnek még a hatóságok, de félő, hogy vízbe fulladtak. Eddig 15 holttestet találtak.

Az egyik hajó a görög Kíthira szigeténél süllyedt el, itt 30 embert már sikerült kimenekíteni és további 70-et keresnek. Egy szemtanú azt nyilatkozta, hogy látta, amint a hajó nekicsapódik a szikláknak és az emberek menekülni próbálnak.

Azt is elmondta, hogy a helyi lakosok mind lementek a kikötőbe, hogy segítsenek a bajbajutottaknak. A mentők köteleket dobtak a vízbe, hogy segítsenek a túlélőknek kimászni a tengerből. A haditengerészet búvárai várhatóan csütörtökön is folytatják a terület átkutatását – írja a Sky News.

A keletebbre lévő Leszbosz szigeténél eddig összesen 15 holttestet találtak a mentők, itt egy 40 főt szállító hajó süllyedt el. Öt embert a parti őrség mentett ki, három másikat pedig egy sziklán találtak meg a süllyedés helyszínének közelében.

Kíthira szigete mintegy 450 kilométerre nyugatra fekszik Törökországtól, és az embercsempészek gyakran fordulnak meg ezen az útvonalon.