Újból megnyit a Szabadság-szobor kilátója

2022.10.12. 14:09
Ismét megnyílik a New York-i Szabadság-szobor koronája a közönség előtt, először azóta, hogy 2020 márciusában a koronavírus-járvány miatt bezárta kapuit.

Míg a Szabadság-szobor egyes részeit a járvány során fokozatosan nyitották meg újra, a koronát több mint két és fél évig, egészen keddig tilos volt látogatni. A New York-i emlékművet kezelő Nemzeti Park Szolgálat október végén szerette volna óvatosan, nem túl nagy hírverés közepette újranyitni a helyszínt, hogy megünnepeljék a szobor 1886-os felavatásának 136. évfordulóját − mondta Jerry Willis, az emlékmű szóvivője a CNN-nek. 

Willis elmondta, hogy a terv az volt, hogy az újonnan felvett személyzetet a veterán idegenvezetők képzik ki a speciális biztonsági protokollokra, de ez nem történt meg.

A szóvivő szerint a park tisztviselői már egy ideje remélték, hogy megnyithatják a koronát, ez azonban eddig nem volt lehetséges.

Jerry Willis szerint nem egyetlen dolog késleltette az újranyitást, hanem egy sor olyan tényező, amely folyamatosan tolta ki az ütemtervet, például a városi, állami és szövetségi járványügyi korlátozások feloldása, valamint az, hogy nem vehettek fel elegendő számú embert.