„Ez hülyeség” – Orbán Viktort kritizálta a világhírű történész

2022.11.03. 17:18
Legutóbbi interjújában Yuval Noah Harari Orbán Viktort bírálta, a világhírű izraeli történész a miniszterelnök „globális ideológia” felszámolására és a bevándorlók előtti kapuk bezárására vonatkozó gondolatára is reagált.

„Badarság! Ha ellenzed a kívülről jövő dolgokat, akkor ellenzed a kereszténységet? A kereszténység nem Magyarországon jött létre, hanem a Közel-Keleten!” – szögezte le a filozófus a spanyol Infobae-nek adott interjúban.

„A Biblia, amit Orbán úr annyira szeret, nem Magyarországon íródott, nem Budapesten íródott, nem magyarul íródott. Héberül és görögül írták, főleg a Közel-Keleten élő zsidók. Orbán Viktor meg akar szabadulni a Bibliától?” – tette fel Yuval Noah Harari a kérdést.

A történész ezután nevetségesnek nevezte azt a gondolatot, miszerint egy ország elzárkózhat az emberiség többi részétől. „Gondoljunk bele, milyen lenne az élet, ha csak olyan ételeket kellene ennünk, amelyeket a mi országunkban fedeztek fel, csak olyan könyveket olvasnánk, amelyeket a mi országunkban írtak – borzalmas lenne” – idézte a Mandiner a gondolkodót.

Orbán Viktor eddig még nem reagált a történész által elmondottakra, csütörtökön ugyanis kormányülésen vett részt, ahol arról is dönthettek, mely termékekre terjesztik ki az ársapkát.

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM