Sok milliót fizetett valaki azért a leharcolt papucsért, amit Steve Jobs hordott

2022.11.15. 14:20
Hétvégén került árverésre és kelt el egy pár régi szandál, amelyet Steve Jobs, az Apple társalapítója viselt. A győztes licitáló 218 750 dollárt (közel kilencvenmillió forintot) fizetett a lábbeliért – írja a Fortune.

Az aukciósház leírása szerint az elég megviselt állapotban lévő, de még ép szandál egy pár barna velúrbőr Birkenstock, amelyet Steve Jobs a hetvenes és a nyolcvanas években hordott előszeretettel. A városi legenda szerint Steve Jobs akkor is ebben a papucsban volt, amikor a kaliforniai Los Altosban ő és Steve Wozniak megalapította az Apple-t.

Mark Sheff, Steve Jobs egykori házvezetője egy lomtalanítás során jutott hozzá a szandálhoz. A meg nem nevezett vevő a fizikai cipő mellett egy digitális azonosítót (az úgynevezett nem helyettesíthető tokent, NFT) is kapott, amelyen a Birkenstockok 360 fokos megjelenítése látható.

Bár a több mint kétszázezer dollár elképesztő összeg egy leharcolt szandálért, ezzel az összeggel nem lehetett rekordot dönteni. Tavaly Michael Jordan egyik rajongója valamivel kevesebb mint 1,5 millió dollárt fizetett egy pár Nike csukáért, amelyet a Chicago Bulls legendája viselt.  • Tippek
  • Babaváró hitel