18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

2500-an pózoltak meztelenül Ausztrália tengerpartján

2022-11-25T201300Z 1537193335 RC25TX90E0MD RTRMADP 3 AUSTRALIA-A
2022.11.26. 11:53
A résztvevők egy fotózáson vettek részt, amellyel a melanómára, azaz a bőrrákra igyekeznek felhívni a figyelmet.

A Reuters információi szerint körülbelül 2500 ember vetkőzött meztelenre szombaton a sydney-i Bondi Beachen, ahol egy amerikai fotóművész, Spencer Tunick készített róluk fotókat. A képeken hátulról láthatóak a jelentkezők, akik egy olyan projekt részesévé váltak, ami a bőrrákra igyekszik felhívni a figyelmet. Tunick már nem először csinált ilyet, mivel arról ismert, hogy a világ különböző nevezetességeinél készít hasonló fotósorozatokat, miközben megafon segítségével ad iránymutatást a résztvevőknek arról, éppen milyen pózban kell állniuk.

A fotóművész egy jótékonysági szervezettel együttműködve kezdte el a projektet egy nemes cél érdekében. A melanómára, vagyis a bőrrákra szeretnék felhívni a figyelmet, ami Ausztráliában például a rák negyedik leggyakoribb típusa. A becslések szerint csak idén 17 756 új bőrrákos esetet diagnosztizáltak az országban. 

Lehetőségünk van arra, hogy felhívjuk a figyelmet a bőrvizsgálatokra, és megtiszteltetés a számomra, hogy idejöhetek és megmutathatom a művészetemet, illetve dicsőíthetem az emberi testet és a védelmét 

– fejtette ki Tunick, aki legutóbb 2010-ben csinált ilyen fotózást Sydney-ben, amelyen 5200 ausztrál pózolt meztelenül a sydney-i operaháznál.

(Borítókép: Loren Elliott / Reuters)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport