Változás a legendás világmárkánál

8X86RW-highres
2022.12.11. 06:04
Antoine Arnault-t, Bernard Arnault, az LVMH elnök-vezérigazgatójának legidősebb fiát nevezték ki a Christian Dior SE vezérigazgatójává és alelnökévé.

A világ egyik leggazdagabb üzletemberével szoros rokoni kapcsolatban álló férfi Sidney Toledanót váltja, aki úgy döntött, hogy 20 év után távozik a Christian Dior SE vezetői posztjáról – írja a Vogue Business.

Toledano ugyanakkor marad az LVMH Fashion Group elnöke és vezérigazgatója, amelyhez olyan világmárkák tartoznak, mint a Celine, a Givenchy, a Loewe, a Pucci, a Kenzo, a Marc Jacobs, a Patou és a Rossimoda.

Antoine Arnault az új pozíciója mellett továbbra is fontos szerepet tölt be az LVMH-csoport életében, olvasható a változásról beszámoló közleményben. Antoine Arnault kinevezésére azt követően kerül sor, hogy Bernard Arnault fő holdingvállalatát, az Agache SE-t december 6-án korlátolt felelősségű betéti társasággá alakították át. Ezek a lépések biztosítják az Arnault család hosszú távú ellenőrzését a Christian Dior SE és az LVMH felett – áll a közleményben.

Bernard Arnault 1984-ben egy befektetői csoporttal közösen vásárolta meg a Christian Dior akkori tulajdonosát, a Boussac csoportot. A Christian Dior 1988-ban egyik leányvállalatán keresztül 32 százalékos részesedést szerzett az LVMH-ban, amely tulajdonrész az évek során fokozatosan növekedett.

(Borítókép: Alain Jocard / AFP)