Séfek állítják: a karácsonyfa ehető, és még finom is
Az ünnepek után szinte mindenkinek problémát jelent, hogy mit kezdjen a karácsonyfával. A britek most egy meglepő javaslattal álltak elő, ugyanis az Expressnek nyilatkozó séfek szerint „nagyjából az egész” karácsonyfát meg lehet enni – és még egészséges is.
Azt mondták, hogy többek között finom süteményt, fagylaltot, szirupot, teát vagy más ízesített italokat (például gint) lehet készíteni a karácsonyfából. Az így készült ételek nemcsak ízletesek, hanem egészségesek is, például azért, mert sok C-vitamint tartalmaznak, illetve van még néhány jótékony hatásuk.
A séfek egyike, René Redzepi – aki egy koppenhágai Michelin-csillagos étteremben dolgozik – azt mondta, hogy körülbelül 20 éve használja fel a fenyő levelét a sütéshez. Hozzáfűzte, hogy az íze leginkább a rozmaringéhoz hasonlít (bár ez a fenyő fajtáján is múlhat), és többek között tojásos, zöldséges ételek mellett alkalmazható.
Minderről egyébként már könyvet is írtak, így akit érdekel a dolog, az a How to Eat Your Christmas Tree (Hogyan edd megy a karácsonyfádat) című könyvből tájékozódhat a pontos receptekből.
Would you EAT your Christmas tree?!?
— James Hanson (@jhansonradio) January 3, 2023
🎄🎄🎄
Tomorrow morning on @BBCRB, I’ll be joined by Julia Georgallis, the author of “How To Eat Your Christmas Tree”! pic.twitter.com/jrJSh8SOZe
A könyv szerzője, Julia Georgallis az Expressnek nyilatkozva arról beszélt, hogy a környezetvédelem szempontjából is jó megoldás, ha a fenyőt elfogyasztják az emberek.