68 találat az Indexről, és 448 a környékéről.
február 27., 08:02
Főzés közben vette észre, hogy még él a rák a levesében, és épp kukoricát majszol
Remek vacsora készült.
január 23., 12:01
Nagy László: Jó lenne idehaza is vidámabb embereket látni
Az egészség a legfontosabb, és a boldogság meglelése.
január 15., 10:21
Gyurcsány Ferenc elárulta, ez a főzés alapja
2021. december 18., 13:04
Schobert Norbert könnyeivel küszködve szólalt meg, miután továbbjutott a veszélyzónából
Gyógyterápiának nevezte a főzőversenyt.
2021. december 17., 14:50
Budapesti top éttermek séfjei vendégelték meg a mentősöket
A nem mindennapi „menza” a Köszönet a konyháról! elnevezésű kampány része volt.
2021. december 3., 13:45
Schobert Norbi kezében kicsit megszaladt a só
2021. november 23., 14:33
Brit kormány: Ne főzzék meg élve a rákokat és polipokat, ők is érző lények
Ezek a fajok is védelmet kapnak az újonnan készülő állatvédelmi törvény által.
2021. november 9., 20:40
Kezdjük sejteni, miért eszik az ember meleg ételeket
És azt is, miért melegítjük fel kényszeresen, ha kihűlt.
2021. október 6., 19:27
Rászoktunk a főző- és kertészműsorokra a karantén alatt
Egyre népszerűbbek az internetes tartalmak.
2021. július 5., 08:31
Orbán Viktor idén is megy Kötcsére piknikezni
Bográcsoznak egyet, aztán ejt pár szót a járványról, a migrációról, a családpolitikáról és Gyurcsányról.
2021. június 6., 12:41
Gyurcsány és a palócleves
2021. május 31., 15:32
Marton Adri megfőzte nekünk kedvenc gyermekkori ételét
A gasztro műsorvezető hol máshol, mint a konyhájában mesélt a gyermekkoráról is.
2021. április 4., 12:19
Gyurcsány Ferenc idegállapotban: kimaradt a szerecsendió a pitéből
Nem volt teljesen zökkenőmentes a DK-elnök reggele.
2021. március 29., 19:13
Gyerekeknek szóló főzőműsort indított Michelle Obama a Netflixen
2021. március 28., 17:29
Az emberek fel vannak készülve egy füves főzős műsorra
Ahhoz, hogy az ember igazán jóllakjon, nem árt, ha főz is valamit. Irány a konyha!
2021. február 6., 11:30
Ezért tapad a kaja a tapadásmentes serpenyőben
Cseh tudósok megtalálták az első világbeli probléma okát.
2021. február 4., 11:49
Újra adómentes a pálinkafőzés Magyarországon
A magánfőző maximum 86 liter párlatot készíthet, legfeljebb 100 liter űrtartalmú saját pálinkafőzővel, saját gyümölcsből.
2020. november 24., 11:28
Meghosszabbítják az éves parkolási engedélyeket a fővárosban
Január vége helyett március végéig lesznek érvényesek.
2020. április 20., 10:03
Megfőzték a koronavírust, hogy kiderüljön, milyen hőmérsékleten lehet inaktiválni
Francia kutatók egy órán át melegítették 60 fokon, de így is tudta magát reprodukálni.
2020. január 20., 09:01
A pálinkafőzés tulajdonképpen a magyar identitás része
Tállai András szerint. A magyar kormány azt szeretné, ha szerte az unióban adómentesen lehetne főzni a pálinkát.
2019. október 29., 05:02
Miért lett férfias étel a steak és nőies a saláta?
Az alapvetés szerint, ami egészséges az nőies étel, és minden ami egészségtelen, az igazi férfias fogás.
2019. április 9., 07:30
Nem ciki, ha még soha nem főzött, csak kezdje el
Az Instagramtól az aktuális étkezési trendeken át a főzős tehetségkutatókig ezernyi bizonyíték van rá, hogy konyhai ténykedés nem csak hasznos, divatos is. Tippekkel, trükkökkel, listákkal segítünk, ha belevágna a gasztrokalandozásokba.
2018. június 7., 21:09
Eredetvédett lett a homokháti őszibarack pálinka
Illatában a virágosság, vanília és szegfűszeg, ízében kiemelkedő gyümölcsösség és édesség.
2018. április 10., 05:10
Miért élve főzik meg a homárt?
Van ennek bármi értelme, vagy csak állatkínzás? Egyáltalán érez eközben fájdalmat az állat?
2018. február 20., 08:58
Több házipálinkát főzött a magyar tavaly
21 ezer üstöt jelentettek be 2015 óta, tavaly 8,8 millió liter pálinkát főztek összesen.
2018. január 5., 16:36
Az volt az álma, hogy a szegényeknek főzhessen
Két és fél éve nyitotta meg az ország első cigány lakáséttermét Várnai Anna. Az Abcúg riportja.
A szerzetes, a villanybojler, és a kacsa. Rendhagyó karácsonyi gasztrovideó, amelyben semmi sem úgy történik, ahogy elterveztük, és ez így van jól.
2017. december 17., 13:54
Mesterhármas ételkölteménnyel szállunk fel a gasztrovonatra
2017. december 17., 13:12
Mesterhármas ételkölteménnyel szállunk fel a gasztrovonatra
Vendégváró sonkatekercs, illatos hússal rakott sült csirke, zsenge lencsével és roppanós tésztával, és a barackos csodaguba. Íme a mesterhármas gasztrocsoda, amivel lenyűgözheti vendégeit!
Ha unalmas már a karácsonyi forralt borozás, itt az új forró ital: kipróbáltunk egy saját forralt sörös receptet. Relaxos. Fasza. És átmelegít.
2017. november 17., 13:00
A pacalnak csapnivaló a marketingje
Megpróbáljuk feloldani az előítéleteket a 77 Magyar Pacal szerzőjével, Cserna-Szabó Andrással. Hallott már toszkán pacalsalátáról, pacallevesről és római pacalról?
2017. július 30., 08:25
Az alkohol nem igazán párolog el az ételből főzéskor
De ez nem olyan nagy gond, mert egyébként is egy csomó étel tartalmaz alkoholt. Például a kenyér.
2017. február 8., 21:13
A fél világ rizst eszik, mégse tudják sokan, hogy kell jól megfőzni
Három módszert vizsgáltak meg, ebből kettőt együtt kellene alkalmazni az arzénmentes rizshez.
2017. január 18., 09:07
Benke László szerint a gasztrobloggerek sznobok, és főzni se nagyon tudnak
Megvédte magát a a mesterszakács, szerinte igény van a munkájára.
2017. január 2., 07:00
Nem jó ötlet a nyers húst megmosni
Borzasztóan hangzik, de valójában a bacik úgyis elpusztulnak sütés-főzés közben, a mosással csak szétterítjük őket a konyhában.
2016. december 21., 19:38
ne szóljál bele, anyuka
2016. december 17., 07:34
Adventi apptár: Karácsonyi menü mobilon
A New York Times Cooking az egyik legjobb főzős-receptgyűjtős alkalmazás.
2016. december 14., 07:04
Miért olyan fura színű néha a keménytojás sárgája?
Nyugi, a zöldes-szürkés sáv a sárgája körül nem azt jelenti, hogy a tojás rossz, hanem azt, hogy ön rontotta el a főzést.
2016. november 16., 10:13
Megkóstoltuk a kézműves csokis lekváros gumimacis hamburgert
A lelketlen nagyüzemi termelés nem képes olyan minőségre, amit fantáziánk és egyéni igényeink diktálnak. Gasztrokísérlet és teszt extra gumimacival!
Házilag is lehet ellenállhatatlan csoki- és mogyorókrémet készíteni? Persze, csak kell hozzá egy adag szénhidrát, sok mókusmogyoró és egy turmixgép.
2016. október 11., 19:54
Csak a lusták oldják meg kétszáz forintból!
Forró víz, virsli, kagyló, csípős paprika, szamócalekvár. Instant tésztaleveseket turbóztunk börtönreceptek alapján.
2016. szeptember 4., 09:46
Teszteltük a KFC titkos receptjét
Kikerült egy fotó a csirke bundájába rejtett 11 titkos fűszer nevével, mi pedig a KFC titkos receptje alapján sütöttük meg a hétvégi ebédet.
Babbal töltött rétes? Nekünk ízlett. Mennyegzős leves? Nincs is benne mennyegző. Sopron környékének legjobb ételeit készítettük el a Volton, saját magunk legnagyobb örömére. Konfit.
2015. november 14., 16:38
Olasz gasztrolecke: kis pénzből így varázsolhatsz nagyszerű ebédet
Tényleg nem illik húst tenni a spagettire? És miért vernek át minket az olívaolajjal? Váncsa István most megmutatja, hogy mi az olasz szegénykonyha titka.
2015. szeptember 3., 18:13
Elindult az első globális 4K csatorna
A Fashion One 4K már nem csak kísérleti adás. Divat, főzés, bulvár és valóságshow is lesz rajta.
Tényleg a házikoszté a jövő, egyre többször esznek egymásnál az emberek éttermezés és kajarendelés helyett. A héten indul az Uber mintájára a Yummber.
2015. július 23., 15:26
Főzzön a tűzforró műszerfalon!
Szélvédőn grillezett burgonya, műszerfalon sült pizza, és bacon-tükörtojás is szerepelt a hőségmenün: kipróbáltuk, mit süt meg az autónk.
2015. július 5., 08:02
Még mindig a lecsó az egyik legjobb magyar étel
A csirkemájas, a krisnás és a buddhista lecsót is lefőztük a Volton, és nem csalódtunk, sőt, street-lecsó-food-őrületet vizionálunk. Fesztiválon a Konfit.
2015. február 13., 14:37
Veszünk két liter kólát, és főzünk sonkát hétvégén
Iszonyat sokkoló kólás szakácskönyv jelent meg, amiben minden étel titkos összetevője a kóla, a sonkától a cheddarkrémen át a hagymalevesig. És hogy még finom is? Most végre kiderül!
2015. január 17., 12:15
Palacsintát eszünk csirkével, és állandóan fogyókúrázunk
Ezek az ország legnépszerűbb ételei, receptjei. A NoSalty, a Mindmegette és a Google trends szerint édességen és pizzán élünk. A húsos ételek közül szinte csak csirkét készítünk otthon.
2014. november 21., 11:39
Megjelent az első közösségi szakácsköny
A MENÜ egy valóban egyedülálló, Budapestet bemutató, közösségi receptgyűjtemény és leskelődés mások életében.
2014. június 23., 11:29
Terminátort akar? Neveljen magának!
A legmodernebb robotokat már emberi beszéddel is megtaníthatjuk húslevest főzni.
2014. május 7., 18:48
Így készült az Index söre
Főzdévé alakítottuk a szerkesztőséget, lefőztük a sört, és megkóstoltattuk a Főzdefeszten.
Ha a lisztes főzelékek és az unalmas pizzák helyett szívesebben ennénk valami hazait, akkor van megoldás: egy új, magyarok által készített telefonos alkalmazás összeköti az éhes embereket és a főzni tudókat.
2014. február 19., 12:54
Kenderből készülhet a jövő főzőolaja
Módosították a növény génjeit, hogy hosszabb ideig eltartható olajat tudjanak gyártani belőle.