Mint a Pokoli szomszédok – abszurd okok miatt akart ölni egy koreai férfi

2023.01.12. 10:29
Egy férfi több mint 20 év börtönbüntetést kapott, mivel többszörös gyilkossági kísérlet vádjában bűnösnek találták. Az eset nagy felháborodást keltett Dél-Koreában, mert a helyszínre érkező két rendőr nem avatkozott be.

Jogerősen 22 év börtönre ítélt az illetékes bíróság egy dél-koreai férfit, aki meg akarta ölni szomszédait, mert túl hangosnak tartotta őket – derül ki a szöuli legfelsőbb bíróság csütörtöki tájékoztatásából.

A férfit többszörös gyilkossági kísérlet vádjában találták bűnösnek, amiért 2021 novemberében késsel támadt az alatta lakó háromtagú családra.

Az akkor a Szöultól 27 kilométerre nyugatra fekvő Incshonban élő férfi 2021. november közepén berontott az alatta élők lakásába, és késsel esett neki áldozatainak. A feleséget nyakon szúrta. Ő maradandó sérüléseket szenvedett. Férje és kislányuk az arcán és a kezén sebesült meg.

Az eset nagy felháborodást okozott Dél-Koreában, mert a helyszínre érkező két rendőr nem avatkozott be. Később mindkettejüket elbocsátották, és kötelességmulasztás miatt vádat is emeltek ellenük – adta hírül az MTI.