18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Rendőrként dolgozott a rettegett szexuális bűnöző

2023.01.16. 15:49
Hétfőn több tucat nemi erőszak és szexuális bűncselekmény elkövetését ismerte el az a rendőrtiszt, akit egy londoni bíróságra idéztek be. A 48 éves David Carrick közrendőr 49 bűncselekményben, köztük 24 rendbeli nemi erőszakban vallotta magát bűnösnek.

A bűncselekmények többnyire a Londonon kívüli Hertfordshire közelében történtek, és 17 éven át tartottak. Ez idő alatt a férfi a londoni rendőrségnél dolgozott.

David Carrick az online társkereső oldalakon választotta ki áldozatait, és rendőrként végzett munkáját használta fel arra, hogy elnyerje a nők bizalmát, akiket aztán súlyosan bántalmazott, többüket meg is erőszakolta. A férfi beismerte, hogy több alkalommal, hónapokon vagy éveken keresztül erőszakolt meg nőket.

Barbara Gray, a Metropolitan Police rendőrfőnök-helyettese elmondta: „Őszintén sajnálják”, hogy elmulasztották a lehetőséget Carrick azonosítására. Mint kiderült, az évek során számos ember panaszkodott rá a viselkedése miatt.

„Visszaélt a hatalmával, amit arra használt fel, hogy irányítsa azokat a nőket, akik aztán az áldozatai lettek” – tette hozzá Gray.

A rendőrség decemberben gyorsított szabálysértési eljárást indított a férfi ellen, akire kedden újabb meghallgatás vár. Azt követően a rendőrség várhatóan elbocsátja.

A rendőrség szerint a beismerő vallomás hatására még több nő vádolhatja meg Carricket szexuális bűncselekmény elkövetésével – írja az Euronews.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes, 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.