18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Még mindig szökésben van a Los Angeles-i lövöldözés elkövetője

2023-01-22T104436Z 724897764 RC2BVY929BMZ RTRMADP 3 CALIFORNIA-S
2023.01.22. 11:55

Bob Boese őrmester, a Los Angeles megyei seriffhivatal munkatársa vasárnap kora reggel közölte, hogy a lövöldözés a Monterey Park-i Garvey sugárút egyik üzletében történt. A lövöldöző egy férfi − közölte az AP hírügynökség

A támadás számos részlete tisztázatlan még. A Los Angeles megyei seriffhivatal „tömeges lövöldözésnek” nevezte a történteket az áldozatok számának meghatározása nélkül. A helyszínről készült videófelvételeken több mentőautó látható a környéken − írta meg a The New York Times

A lövöldözés egy olyan területen történt, ahol korábban a kínai újév előestéjén holdújévi fesztivált rendeztek. A korábbi fesztiválok több tízezer embert vonzottak. Monterey Park önkormányzatának honlapja szerint a Garvey sugárúton tartott rendezvényen „egyedi ajándékokat és különleges termékeket kínáló árusok, különféle finomságokat kínáló ételstandok, vidámpark és rengeteg élő program várja az érdeklődőket”.

A mintegy 60 ezer lakosú Monterey Park lakosságának mintegy 65 százaléka ázsiai-amerikai, 27 százaléka pedig spanyol ajkú a kormányzati adatok szerint. A helyi vállalkozások szerint a környék jellemzően csendes, nagyon kevés az erőszak vagy a felfordulás. Az FBI nyilvántartása szerint korábban nem volt „gyilkosság és szándékosan elkövetett emberölés”.

A rendőrség nem kommentálta a lövöldözést, és nem tudni, van-e őrizetben gyanúsított. A közösségi médiában közzétett videókon látható volt a nagyarányú rendőri jelenlét a környéken − közölte a BBC

Egy szemtanú a Los Angeles Timesnak elmondta, hogy három ember rohant be az éttermébe, és azt mondták neki, hogy zárja be az ajtót, mert egy gépfegyveres férfi van a környéken.

Az MTI beszámolója szerint továbbra is szökésben van a lövöldözést elkövető férfi. Andrew Meyer rendőr százados az AP hírügynökségnek azt mondta: a sebesülteket mind kórházba kellett szállítani, állapotuk a stabiltól a válságosig terjed. 

(Borítókép: Allison Dinner / Reuters)