Merényletek rázták meg Izraelt, egy brit testvérpár is életét vesztette

2023.04.07. 21:46
Két nagyobb merénylet is történt Izraelben pénteken. Az egyik Ciszjordániában, ahol egy brit állampolgárságú testvérpár is meghalt, míg a másik Tel-Avivban történt.

Brit–izraeli testvérpár vesztette életét pénteken a ciszjordániai lövöldözésben, ahogy Tel-Avivban is egy terrortámadásban halt meg valaki – írja a Sky News.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a történtekkel kapcsolatban kijelentette: csak idő kérdése, mikor kerítik kézre a támadókat. A testvérpár két lányból állt; az édesanyjuk túlélte a támadást, de kritikus állapotban szállították kórházba.

Úgy tudni, a lányok közül az egyik 15 éves volt, míg a másik a 20-as éveiben járt, és az autójukat érte támadás.

Tel-Avivban is támadás volt

Egy ember szintén meghalt, hatan pedig megsebesültek péntek este egy tel-aviv-i sétányon elkövetett terrortámadásban is, amelyet Izrael is terrorcselekménynek minősített.

Bővebb részletek még nem derültek ki a történtekről, de a rendőrség szerint egy jármű gyalogosokat ütött el, a mentőszolgálat szerint pedig legalább egy ember lőtt sebet kapott.

A támadások azután történtek, hogy izraeli harci gépek pénteken Libanonra és a Gázai övezetre mértek csapást, válaszul a rakétatámadásokra, amelyekért Izrael a Hamász militáns csoportot tette felelőssé.

A jeruzsálemi Al-Aksza mecset elleni e heti rendőrségi rajtaütéseket követően ráadásul nagy a feszültség a térségben.