18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nyilvánosságra került a louisville-i tömeggyilkos és a rendőrök közötti tűzpárbaj

2023.04.12. 08:32
A Kentucky állambeli Louisville rendőrsége közzétette a testkamerás felvételeket a rendőrség és egy bankár közötti halálos lövöldözésről. Az ámokfutó lelőtte öt kollégáját, illetve két rendőrt is meglőtt, egyiket a fején találta el. Végül a gyanúsítottat lelőtték.

A videón látható, ahogy két rendőrt meglőnek, miközben a hétfői támadás során a lesben álló fegyveres felé közeledtek. Az egyik tisztet a fején találta el, míg a másikat súrolta egy golyó, mielőtt megölte a gyanúsítottat.

Négy ember, köztük a fejlövést kapott rendőr továbbra is kórházban van.

A rendőrség szerint a 25 éves gyanúsított egy legálisan vásárolt AR–15-ös típusú félautomata puskát használt a támadás során, amelyet élőben közvetített a közösségi médiában.

A rendőrök három perccel az első segélyhívás után, helyi idő szerint 08.38-kor érkeztek ki. Cory Galloway és Nickolas Wilt rendőrök a videó szerint az épület felé rohantak, miután járőrkocsijukat tűz alá vették.

A felvételen látható, hogy amint felmentek a lépcsőn az épület bejáratához, lövések sorozata dördült el. Wilt el is találták, bár a videón ez nem látszik. Egy golyó pedig Galloway vállát súrolta, aki a lépcső aljára ugrott, hogy egy betoncserép mögé húzódjon.

A fegyveres a rendőrökhöz képest magasabban helyezkedett el, és az Old National Bank üvegablakain keresztül kifelé láthatott, ahová a rendőrök nem láttak be. Miután ismét rálőtt a rendőrökre, betörve az üveget, Galloway rendőrnek sikerült kiszúrnia a gyanúsítottat, és addig lőtt rá, amíg az épület előcsarnokában össze nem esett.

A JELENLEGI ÁLLAMI TÖRVÉNYEK SZERINT A HELYI RENDŐRSÉG ÁLTAL ELKOBZOTT FEGYVEREKET – BELEÉRTVE AZ EMBERÖLÉSEKNÉL HASZNÁLTAKAT IS – VISSZAADJÁK AZ ÁLLAMI RENDŐRSÉGNEK, MAJD ÁRVERÉSEN ADJÁK EL.

Februárban Louisville polgármestere elrendelte, hogy a helyi rendőrség ideiglenesen hatástalanítsa a lefoglalt fegyvereket, mielőtt átadná azokat az állami rendőrségnek továbbértékesítésre – közölte a BBC.