18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ruhadarabokat találhattak a Madeleine McCann ügyében nyomozó detektívek

GettyImages-76791362
2023.05.26. 16:53
Egy portugál lap úgy tudja, az Arade folyó víztározójánál kutató rendőrök több tárgyi bizonyítékra is lelhettek, köztük különböző ruhadarabokra, amelyek akár összefüggésben is lehetnek a 2007-ben eltűnt Madeleine McCann ügyével.

Mint ismert, Madeleine McCann a portugáliai Praia da Luz Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el nyomtalanul még 2007 májusában. Azóta már sok fiatal lány jelentkezett, azt állítva, ő Madeleine, de minden esetben ennek az ellenkezője bizonyosodott be. Hosszú éveken át nem történt előrelépés az ügyben, így a német vádhatóság 2020-ban bejelentette, hogy véleményük szerint a kislány valószínűleg már nem él.

Meggyilkolásával nem sokkal később egy német állampolgárt, Christian Brücknert gyanúsították meg, aki 1995 és 2007 között Praia da Luzban lakott, pont ott, ahol Madeleine eltűnt. A férfit korábban már elítélték szexuális zaklatás miatt, és jelenleg is hétéves börtönbüntetését tölti egy 72 éves amerikai nő megerőszakolásáért, azonban azt tagadja, hogy Madeleine McCann ügyéhez köze lenne, és vádat sem emeltek még ellene. 

A rendőrség a napokban a Portugáliában lévő Arade folyó víztározójánál kezdett újabb kutatásokat végezni – állítólag egy kamerát és egy fegyvert keresnek, amelyeket Christian Brückner házából lophattak el. A nyomozók nyolc mély gödröt ástak a minták begyűjtéséhez, 50 kilométerre attól a helytől, ahol a kislány eltűnt. Az ügyész közölte, hogy a holttest mellett más nyomok után is kutatnak. A nyomozásról készült korábbi felvételek alapján a rendőrség találhatott valamit, illetve egyes információk arról szóltak, hogy a nyomozók zsákokat vittek el a víztározó helyszínéről, azonban eddig nem lehetett tudni, mi volt bennük. Egy portugál újság értesülései szerint tárgyi bizonyítékokat találhattak. 

Ahogy a Correio da Manha lap megírta, jelentős nyomra bukkanhattak a víztározónál, és a kutatást már főleg azon a területen végezték tovább. Mint kiderült, számos bizonyítékot találtak a helyszínen, köztük műanyagból készült tárgyakat, különböző ruhadarabokat, például egy melltartópántot, ám azt egyelőre nem tudták megállapítani, bármelyiknek is köze lehet-e Madeleine McCann ügyéhez.

A megszerzett mintákat törvényszéki és DNS-vizsgálatra küldik tovább Németországba, és akár már a jövő héten megérkezhetnek az első eredmények, ugyanakkor a kielemzésük hónapokba is telhet – írja a Daily Mail.

(Borítókép: Madeleine McCann fotója. Fotó: Handout / Getty Images)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport