Újabb lövöldözés volt az Egyesült Államokban, több ember meghalt

2023.05.28. 12:27
Több embert meglőttek, és legalább három embert megöltek egy motoros-összejövetelen az új-mexikói Red Riverben szombaton – közölte Linda Calhoun, Red River polgármestere.

Öt ember megsérült. Az egyik sérültet légi úton szállították egy denveri kórházba − közölte az új-mexikói állami rendőrség, amely korábban azt tweetelte, hogy két ember meghalt, hatan pedig megsérültek.

A lövöldözésben részt vevők mindegyike rendőrségi őrizetben van − közölte a polgármester a CNN társszolgáltatója, a KOAT szerint. A helyszín biztosítva van, és „nincs folyamatos veszély a közbiztonságra nézve” − közölte az NMSP.

Az összes érintett személy motorosbandák tagja volt

− mondta Calhoun a CNN-nek.

A halálos lövöldözés a Red River Memorial Day Motorcycle Rally alatt történt – közölte az NMPD. Az évente megrendezett rali az esemény honlapja szerint tízezreket vonz a város főutcájára a Memorial Day hétvégéjén.

A többi sérültet a taosi Holy Cross Kórházba és az Albuquerque-ben − mintegy 170 mérfölddel északabbra – található University of New Mexico Health Kórházba szállították kezelésre az állami rendőrség szerint.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport