Megteltek a kórházak és a hullaházak az indiai vonatbaleset után

2023.06.05. 19:13
Mivel a hullaházak megteltek, a hatóságok iskolák folyosóin helyezték el a halottakat. Számos áldozatot nem tudtak azonosítani, ezért közzétették a fényképüket. Rengetegen szenvedtek horrorisztikus sérüléseket.

Legalább 275 ember meghalt, és több mint ezren megsérültek, miután a Coromandel Express egy parkoló tehervonatnak ütközött, majd a kisiklott kocsijai felborultak, amelyeket aztán egy ellenkező irányba nagy sebességgel haladó Howrah Express vonat elütött − írja a CNN

Három nappal később a családok még mindig próbálják megtalálni szeretteiket, várják a holttestek azonosítását, a kórházak pedig a sérült utasok tömegeinek ellátásával küzdenek.

Balasore városának hullaházai már korábban beteltek, ezért a tisztviselők arra kényszerültek, hogy a holttestek egy részét az iskolák folyosóin és egy üzleti parkban helyezzék el, hogy a családok azonosíthassák őket. A családok számára, akik a városba utaztak, hogy megtalálják szeretteiket, a várakozás traumatikus volt.

A halottak közül sokakat nem sikerült azonosítani, és a helyi hatóságok nehezen tudnak megbirkózni a katasztrófa méretével. Vasárnap az állam kormánya közzétette több mint 160 áldozat fényképét (sokakét szörnyű állapotban, borzalmas sérülésekkel), hogy segítsen a családoknak az azonosításban.

Anushuman Purohi, aki az első osztályon utazott, és a vonat vége felé ült, azt mondta, hogy sok „elképzelhetetlen” sérülést látott.

Rengeteg ember feküdt a síneken, sérültek voltak, mindenhol vér volt, törött csontok, és itt volt az ideje, hogy ne magunkra gondoljunk, hanem segítsünk a sérülteken... Káosz volt, olyasmi, amit tényleg nem tudok leírni... Láttam fejet test nélkül, láttam szétzúzott koponyákat, láttam testeket, amelyeket teljesen összezúzott a fém, borzalmas volt

− fogalmazott.