18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Lövöldözés volt egy boszniai általános iskolában, többen megsérültek

A lövöldözést megerősítette a település polgármestere is, aki közölte, hogy egyetlen diák sem sebesült meg a támadásban – írja a Dnevni Avaz című boszniai hírportál alapján az MTI.

Több sebesült is van, de egyikük sem gyerek

– tette hozzá Edin Delic.

A polgármester arra kérte a szülőket, hogy nyugodjanak meg, és ne keltsenek pánikot, nehéz nap ez az iskola és a település számára.

Klix nevű hírportál megtudta, hogy egy 2008-as születésű diákról van szó, akit rossz magaviselete miatt helyeztek át egyik általános iskolából a másikba. A kiadvány úgy tudja, a diák bosszúból követte el a lövöldözést, mert kirúgták az előző iskolájából. Állítólag nyilvánosan hangoztatta, hogy bosszúra készül, de senki nem vette őt komolyan.

Pár órával később megműtötték azt a tanárt, akit ma reggel egy volt diákja lőtt meg. A nyomozók szerint a diák több lövést is leadott a pedagógusra, de nem volt pontos, csak egyszer sikerült eltalálnia a célpontját, akit a nyakán sebesített meg. A széles körű vizsgálat folyamatban van.

Videó készült a lövöldöző letartóztatásáról

A közösségi oldalakon megjelent egy videó egy kiskorú letartóztatásáról, aki lelőtt egy tanárt.

Szerbiában két iskolai mészárlás is történt májusban

Mint írtuk, két nap alatt összesen 17 ember halt meg május elején két szerbiai mészárlásban, és mintegy húsz ember megsebesült.

Az első vérengzés május 3-án történt a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, ahol a 13 éves Kosta Kecmanovic apja fegyverével megölte nyolc társát, egy biztonsági őrt, további hat diákot és egy tanárt pedig megsebesített.

A mészárlás után a fiatal fiút letartóztatták, és egy pszichiátriai intézetben helyezték el. Nem vonható büntetőjogi felelősségre, ugyanis csak július végén lesz 14 éves, a szerbiai törvények szerint pedig csak a 14 éven felüliek büntethetők.

Május 4-én este a Belgrádtól nem messze fekvő Mladenovac közelében történt a második mészárlás, ahol a 21 éves Uros Blazsics két faluban egy automata fegyverrel nyolc embert megölt, 14-et megsebesített. Bratislav Gasics szerb belügyminiszter terrorcselekménynek minősítette az esetet. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport