18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem tudni, miért gyilkolt a notthinghami ámokfutó

2023.06.14. 17:23
Továbbra is nyitott kérdés, hogy mi lehetett az indítéka a Nottinghamben kedden elkövetett három gyilkosságnak – derült ki a rendőrség és a belügyminisztérium szerdai nyilatkozatából. Az áldozatok kilétére és a gyilkosság egyéb részleteire azonban fény derült a rendőrségi beszámolóknak köszönhetően.

Mint kedden beszámoltunk róla, Nottingham városában három ember életét vesztette a kedden történt tragédiában.

Az eset körülményeiről csak keveset lehetett tudni; azt is csak valószínűsíteni lehetett, hogy gyilkosság történt. Szerdán azonban számos részlet kiderült az esetet illetően.

Mi történt pontosan?

A Nottinghami Egyetem két 19 éves hallgatója, Grace O'Malley-Kumar és Barnaby Webber, valamint Ian Coates, az egyik nottinghami középiskola gondnoka vált késeléses támadás áldozatává.

A 31 éves gyanúsított Ian Coates furgonjával a gyilkosságok után elgázolt három további embert. Egyiküket jelenleg is válságos állapotban kezelik a helyi egyetemi kórházban.

A rendőrség legfrissebb, szerda délutáni tájékoztatása szerint a gyanúsított ezután kiszállt a furgonból, és késsel a kezében közelített a helyszínre érkező rendőrökhöz, akik a feltételezett elkövetőt elektromos sokkoló bevetésével elfogták, és gyilkosság gyanújával őrizetbe vették.

Nem kezelik terrorcselekményként

A szerdai rendőrségi tájékoztatás szerint egy, a gyanúsított személyleírásának megfelelő férfi megpróbált behatolni egy helyi idősotthonba is, de ez szerencsére nem sikerült neki.

A nottinghami rendőrség szerdai tájékoztatója szerint a nyomozók változatlanul nyitott kérdésként kezelik, hogy mi lehetett az előző napi hármas gyilkosság indítéka.

Mindezt megerősítette Suella Braverman brit belügyminiszter is a londoni alsóház képviselőinek tartott szerdai tájékoztatóján. Hozzátette: a vizsgálatokhoz segítséget nyújt a terrorellenes rendőri szolgálat, de ez nem jelenti azt, hogy a hatóságok terrorcselekményként kezelik a nottinghami gyilkosságsorozatot – számolt be az MTI.