Többen meghaltak egy tornádóban Texasban

2023.06.16. 07:20
Pusztító tornádó söpört végig a Texas állambéli Perrytonon csütörtök este. Legalább három ember meghalt és további száz ember megsérült. A városban jelenleg nincs áramszolgáltatás.

Perryton tűzoltóparancsnok elmondta, hogy a sérültek között többen súlyos állapotban vannak, és voltak, akiket traumaközpontokba szállítottak.

A kisváros északi és keleti részén jelentős károk keletkeztek, lakókocsis házak semmisültek meg, és kommunikációs tornyok dőltek le – mondta Paul Dutcher az ABC Newsnak.

Perrytonban jelenleg nincs áramszolgáltatás

– közölte az Xcel Energy energiaszolgáltató. Mint egy tisztviselő megerősítette, a térség központi kórháza is áram nélkül maradt. Jelenleg 50-100 embert kezelnek kórházban a tornádó okozta sérülések miatt.

A városban szavakkal leírhatatlan mértékű pusztítást hagyott maga után a tornádó. A Twitteren közzétett videókon Perryton szinte felismerhetetlen állapotban van.

Az állami katasztrófaelhárítás minden erejével azon van, hogy segítsen Perryton lakóin.

Készen állunk arra, hogy gyorsan rendelkezésre bocsássunk minden további erőforrást, amire szükség lehet – tette hozzá Greg Abbott kormányzó.

Tornádók ostromolják az országot

Idén már számos amerikai város esett tornádók áldozatává. Áprilisban legalább három ember meghalt Oklahomában és öt Mossourisban.

Arkansas, Tennessee, Illinois, Indiana, Alabama és Mississippi államokban összesen több tucat ember halt meg április elején.