Repülőgép-szerencsétlenségben halt meg az ismert sztárpilóta

2023.06.18. 07:42
Meghalt Jim Tweto bozótpilóta, miután Cessna 180-as repülőgépe pénteken lezuhant az alaszkai Shaktoolik város közelében.

Jim Tweto a Discovery 2010-es évek elején sugárzott Repülj velünk Alaszkába (Flying Wild Alaska) című dokumentumfilm-sorozatának a sztárja volt. A repülőgép-szerencsétlenségben a 68 éves Tweto és 45 éves utasa is életét vesztette. 

A baleset az alaszkai Shaktooliktól mintegy 56 kilométerre északkeletre történt. Az alaszkai rendőrök elmondták, hogy a szemtanúk beszámolója szerint a gép felszállás közben zuhant le. A hatóság mindkét férfi holttestét megtalálta, az Egyesült Államok Közlekedésbiztonsági Hivatala vizsgálja a baleset körülményeit – írja a The Guardian

Repülj velünk Alaszkába 2011 januárjától 2012 júliusáig, három évadon át volt látható a Discovery műsorán. A főszereplő Tweto, a felesége és három lánya volt, akik az Era Alaska nevű kis regionális légitársaságot üzemeltették.

Tweto lánya, Ariel Tweto egy Instagram-posztban azt írta: „Úgy halt meg, hogy azt csinálta, amit igazán szeretett”. Tweto Kansasban született, és Minnesotában nőtt fel. Később Alaszkába költözött, és karrierjét is ott kezdte.