Tiszteletkörrel emlékezett meg a Wizz Air járata a svédországi balesetben elvesztett pilótáiról

2023.06.21. 06:25
Tiszteletkört tett a Wizz Air Budapest–Stockholm keddi járatának kapitánya a svédországi repülőgép-szerencsétlenség helyszíne felett. A pilóta elmondta, hogy az egyik áldozat a legjobb barátja volt.

Mint arról korábban az Index is beszámolt, lezuhant egy kisrepülőgép Svédországban, két magyar utasát holtan találták meg hétfőn. A propelleres sportrepülő Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra, Arkösund falunál csapódott a tengerbe vasárnap.

Később kiderült, a Wizz Air két munkatársa vesztette életét. A mentésvezető szerint a két magyar férfi azért repült a skandináv országba, hogy egy másik repülőgépet vásároljanak.

Leszállás előtt ezer méteren, irányított légtérben emlékezett meg a légitársaság repülőgép-szerencsétlenségben odaveszett két pilótájáról a Wizz Air Budapest Stockholm járatának kapitánya kedden.

A hvg.hu beszámolója szerint a kapitány a magyar és angol nyelvű megemlékezésében elmondta, hogy az egyik áldozat a legjobb barátja volt, mindketten imádtak repülni, több gyermeket hagytak hátra.

Az utasokat arra kérte, hogy emlékezzenek meg a két pilótáról és gondoljanak a saját családjukra. Majd egy tiszteletkört tett a szerencsétlenség helyszíne felett.