Lezárul egy fontos korszak a National Geographic életében

2023.06.29. 10:00
A National Geographic a hírek szerint elbocsátotta főállású szerzőit, és a továbbiakban nem árulják a kiadványt az amerikai újságárusoknál, írta meg a The Guardian a The Washington Postra hivatkozva.

A The Washington Post szerint tizenkilenc szerkesztőségi munkatársat érint az elbocsátás. A kirúgásokról szóló hírt több munkatárs is megerősítette a hírt a Twitteren.

„Hihetetlen újságírókkal dolgozhattam együtt, és fontos, globális történeteket mesélhettem el. Megtiszteltetés volt itt dolgozni” – tweetelte Craig Welch, a National Geographic egyik korábbi vezető írója. Doug Main újságíró kedden a Twitteren közölte: „A National Geographic több főállású szerzőt is elbocsát, köztük engem is.”

A kirúgott emberek munkáját szabadúszó írók és a megmaradt szerkesztők veszik át – értesült a The Washington Post. A National Geographic ugyanakkor azt közölte a médiával, hogy néhány író továbbra is a személyzet tagja marad.

A kiadvány anyavállalata, a Disney által bevezetett költségcsökkentő intézkedések részeként a magazin jövő évtől nem lesz kapható az amerikai újságárusoknál – számolt be a lap.

A tudományos, kulturális témájú kiadvány – amelynek 2022 végén több mint 1,7 millió előfizetője volt – a CNN-nek adott nyilatkozatában közölte, hogy továbbra is havi rendszerességgel jelentet meg lapszámokat. A National Geographic a The Guardian megkeresésére nem reagált azonnal.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM