18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Fellebbezett az ítélet ellen a barátnőjével kegyetlenül végző férfi

2023.07.14. 09:28

Boné Ferenc védőügyvédje, Dan Iovanas a június 6-i tárgyaláson rámutatott, hogy védence esetében számos pszichés betegséget megállapítottak, továbbá amiért még a nyomozati szakasz idején beismerte tettét, azt kérte a bírótól, vegye figyelembe ezeket tényezőket és harmadával csökkentse a leendő büntetést – írja a Maszol.

Mint arról beszámoltunk, a Kolozs megyei törvényszék huszonegy év és három hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte kedden Boné Ferenc volt kolozsvári egyetemi tanárt, mert meggyilkolta barátnőjét, Molnár Beátát.

A Kolozs megyei törvényszék halmazati büntetést hozott: eleget téve a vád kérésének a legtöbb, 20 évi letöltendő börtönbüntetést szabott ki a vádlottra, és elrendelte, hogy a korábbi bántalmazási ügyben hozott, de felfüggesztett 1 év és három hónapi büntetést is le kell töltenie.

Emellett több mint 11 ezer lej (864 ezer forint) anyagi és 150 ezer euró erkölcsi kártérítést is kell fizetnie az áldozat apjának, és a perköltségeket is állnia kell. Az ítélet nem jogerős, tíz napon belül megfellebbezhető.

A gyilkosság áldozata, a 30 éves Molnár Beáta óraadó tanár volt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) kolozsvári filmművészet, fotóművészet és média szakán, valamint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Iskola Alapítványának könyvkiadását és az egyik múltidéző projektjét irányította.

Tavaly május 21-én egynapos kirándulásra indult 43 éves barátjával az Erdélyi Szigethegységbe, ahonnan nem tért haza, és Boné Ferencnek is nyoma veszett.

A nő holttestét – amelyen erőszakra utaló nyomokat találtak – pár napra rá, május 25-én a Király-hágó térségében találta meg a rendőrség egy bozótosban, emlékeztet az MTI.

Boné Ferencet egy napra rá fogták el Nagyváradon, ahol a vasútállomás közelében egy tehervagonban bújt meg.

A TAVALY ŐSSZEL ELKEZDŐDÖTT BÜNTETŐPERBEN A KRÓNIKA CÍMŰ LAP BESZÁMOLÓJA SZERINT AZZAL VÉDEKEZETT, HOGY TETTE ELKÖVETÉSEKOR DEPRESSZIÓBAN SZENVEDETT, ELŐTTE LELKILEG ÖSSZEOMLOTT. A KÉTSZER IS ELVÉGZETT ELMEORVOSI SZAKÉRTŐI VIZSGÁLAT MEGÁLLAPÍTOTTA, HOGY BESZÁMÍTHATÓ.

Az ügyész egyébként korábban az áldozat életkorát, illetve az emberölés körülményeit, valamit a vádlott előéletét is figyelembe véve az esetében kiszabható legsúlyosabb büntetést, húsz év letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte a bírótól, teszi hozzá a Maszol.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.