Lövöldözni kezdett egy munkás egy aucklandi építkezésen, két ember meghalt

2023.07.20. 07:27
Két ember meghalt egy lövöldözésben az új-zélandi Aucklandben, néhány órával a FIFA női labdarúgó-világbajnokság kezdete előtt.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 24 éves férfi helyi idő szerint reggel fél nyolckor nyitott tüzet egy pumpás sörétes puskával az új-zélandi Aucklandben. A férfi egy építkezésen kezdett lövöldözni, nem messze attól a szállodától, ahol több csapat, köztük a norvég válogatott is megszállt – írja a Sky News.

A lövöldözésben legalább öt ember megsérült. A sebesültek között volt egy rendőr is, akit kritikus állapotban vittek kórházba, de az ő állapota már stabil. Több, a helyszínen dolgozó munkásnak sikerült elrejtőznie a fegyveres támadó elől.

A helyi rendőrfőnök elmondása szerint a 24 éves férfi az építkezésen dolgozott. Úgy tudni, hogy házi őrizetben volt családon belüli erőszak miatt, a munka miatt azonban kimenőt kapott.

Sunny Patel megbízott rendőrfelügyelő elmondta, hogy az épület felsőbb szintjeit elérve a férfi a liftaknába zárkózott, ahol a rendőrök megpróbáltak beszélni vele.

A férfi további lövéseket adott le, és röviddel később holtan találták meg

– közölte a rendőrfelügyelő.

A norvég labdarúgó-válogatott kapitánya, Maren Mjelde elmondta, hogy a szállodában mindenki a heliktopter hangjára ébredt fel, de biztonságban vannak, és a megszokott módon készülnek az esti mérkőzésre.