18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A 13 éves lánytól megtagadták az abortuszt, miután megerőszakolták és teherbe esett

2023.08.15. 14:09
Mississippiben egy 13 éves lányt megerőszakolt és teherbe ejtett egy idegen férfi. Az államban a szigorított abortusztörvény miatt nem volt lehetőség a terhesség megszakítására, és sajnos távolabbi város kórházába sem tudtak elutazni, mivel erre nem volt pénze a családjának, így a lány végül 39 hetes terhesség után életet adott egy fiúnak.

Egy 13 éves lány Mississippiben fiút szült, miután egy idegen megerőszakolta és teherbe ejtette. Az állam törvényei miatt nem lehetett abortusza – derült ki a Time magazin hétfőn megjelent riportjából.

A lány anyja abortuszt akart végeztetni, de azt mondták neki, hogy a legközelebbi abortuszklinika Chicagóban van, több mint kilencórányi autóútra a Mississippi állambeli Clarksdale-ben lévő otthonuktól.

A lány édesanyja a Time-nak elmondta, hogy a chicagói abortusz költségei túl drágák lettek volna, ha figyelembe veszik az utazás, a munkából való kiesés és a lánya abortuszának költségeit.

Nincs pénzem minderre

– mondta. 39 hetes terhesség után a lány végül egy fiúnak adott életet  írja a The Guardian.

A beszámoló a legutóbbi a szörnyű személyes beszámolók sorában, amelyek azután kerültek napvilágra, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság megsemmisítette a Roe kontra Wade precedens által megállapított országos abortuszhoz való hozzáférési jogot. A döntés óta 14 olyan állami törvény lépett életbe, amely tiltja az abortuszt.

Tavaly nyáron, alig egy héttel a döntés után egy ohiói helyi újság arról számolt be, hogy egy megerőszakolt 10 éves lánynak Indianába kellett utaznia abortuszért az államában érvényes korlátozások miatt. Az ügyben a múlt hónapban bűnösnek találtak egy férfit, aki megerőszakolta és teherbe ejtette a kislányt, és életfogytiglani börtönbüntetést kapott.

Mississippi, sok más abortuszt tiltó államhoz hasonlóan, technikailag kivételt tesz, ha a terhesség nemi erőszakból ered, vagy ha az anya élete veszélyben van, de az ilyen kivételek alapján engedélyezett abortuszok rendkívül ritkák és rosszul nyomon követhetők.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.