Meghalt a szabadkai Lidlnél lezajlott lövöldözés sérültje

2023.09.11. 17:19
A helyi rendőrség megerősítette, hogy belehalt sérüléseibe az az illegális bevándorló, akit a szabadkai Lidl előtt lőttek meg.

Mint azt megírtuk, péntek este lövöldözés volt a szabadkai Papp Pál utcai Lidlnél, a helyszínre mentő is érkezett.

A szemtanúk beszámolója szerint 4-5 lövést lehetett hallani, majd egy sérült menekült összeesett a parkoló aszfaltján, több személy pedig elmenekült. A helyszínen töltényhüvelyeket is láttak.

A Pannon RTV kérdésére a szabadkai rendőrkapitányság azt válaszolta, hogy a szabadkai Közkórházban történt ellátást követően az érintett személy belehalt a lőtt sérülésekbe. Megjegyezték továbbá, hogy a Felsőbb Ügyészség emberölésként kezeli az esetet.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke Facebook-bejegyzésében kijelentette, hogy az incidens végső figyelmeztetés kell, hogy legyen, hogy Szerbia felülvizsgálja a migrációs politikáját, írja a Magyar Szó.

Bejegyzésében a politikus hangsúlyozta, hogy határozottan és engedékenységet nem ismerve megálljt kell parancsolni az illegális bevándorlásnak. Hozzátette, hogy elmúlt a beszélgetés ideje, az államnak meg kell, hogy védje a polgárait.