Nemi erőszakkal és bántalmazással vádolták meg Russell Brandet

2023.09.16. 21:02

Sunday Times, The Times és a Channel 4 tévécsatorna közös oknyomozása szerint a 2006 és 2013 között bántalmazott négy nőn kívül mások is komoly vádakat fogalmaztak meg Brand ellen. 

A színész megvádoló négy nő közül az egyik nő azt állította, hogy Brand Los Angeles-i otthonában egy falnak támasztva erőszakolta meg őt. 

orvosi jelentések szerint a nőt még aznap egy nemi erőszakkal foglalkozó krízisközpontban kezelték. 

Szöveges üzenetekből kiderül, hogy a nő Brand házából történő távozása utáni órákban azt írta, hogy megijedt tőle, és úgy érezte, hogy kihasználják. Brandt annyit írt vissza, hogy sajnálja.

Egy másik nő azt állítja, hogy az akkor 31 éves Brand bántalmazta őt, amikor még csak 16 éves volt, és iskolába járt. Egy harmadik nő  is azt állítja, hogy Brand szexuálisan bántalmazta őt, miközben együtt dolgoztak Los Angelesben, és hogy a férfi jogi lépésekkel fenyegette meg, ha bárkinek is beszél a történtekről.

A negyedik nő leírta, hogy Brand szexuálisan, fizikailag és érzelmileg is bántalmazta őt.

Brand ügyvédei szerint egy összehangolt lejárató akció indult védencük ellen, mert a humorista el meri mondani az igazságot dolgokról, és kritikus a mainstream médiával szemben. 

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.