A brit külügyminiszter is válaszokat vár Russell Brand szexuális zaklatási botránya miatt

2023.09.17. 15:55
James Cleverly brit külügyminiszter szerint a szórakoztatóiparnak választ kell adnia bizonyos kérdésekre azt követően, hogy Russell Brandet több nő is nemi erőszakkal, szexuális zaklatással és érzelmi zsarolással vádolta meg. Russell Brand tagadja az őt ért vádakat.

James Cleverly az első magas rangú brit politikus, aki megszólalt a Brandet illető vádakkal összefüggésben – írja a The Guardian. A brit külügyminiszter szerint nagyon óvatosnak kell lenni azokban az esetekben, amikor hatalom nélküli emberek hallatják a hangjukat, mert úgy gondolja, az ehhez hasonló esetekben kollektíven elszalasztottuk a lehetőségét annak, hogy időben beavatkozzunk. 

Cleverly szerint a botrány miatt vannak olyan kérdések, amelyekre a szórakoztatóiparnak kiterjedt  válaszokat kell adnia. Úgy véli, azokon a területeken, ahol a szereplők között jelentős hatalmi különbségek vannak az emberek között – például a politikában és a filmiparban –, intézményesen kell fokozottan ébernek maradni. 

Súlyos vádakat fogalmaztak meg Branddel szemben

A színészt megvádoló négy nő közül egyikük azt állította, hogy Brand Los Angeles-i otthonában egy falnak támasztva erőszakolta meg őt.

ORVOSI JELENTÉSEK SZERINT A NŐT MÉG AZNAP EGY NEMI ERŐSZAKKAL FOGLALKOZÓ KRÍZISKÖZPONTBAN KEZELTÉK.

Szöveges üzenetekből kiderül, hogy a nő Brand házából történő távozása utáni órákban azt írta, hogy megijedt tőle, és úgy érezte, hogy kihasználják. Brandt annyit írt vissza, hogy sajnálja.

Egy másik nő azt állítja, hogy az akkor 31 éves Brand bántalmazta őt, amikor még csak 16 éves volt, és iskolába járt. Egy harmadik nő azt állítja, hogy Brand szexuálisan bántalmazta őt, miközben együtt dolgoztak Los Angelesben, és hogy a férfi jogi lépésekkel fenyegette meg, ha bárkinek is beszél a történtekről.

A NEGYEDIK NŐ LEÍRTA, HOGY BRAND SZEXUÁLISAN, FIZIKAILAG ÉS ÉRZELMILEG IS BÁNTALMAZTA ŐT.

Brand ügyvédei szerint egy összehangolt lejárató akció indult védencük ellen, mert a humorista el meri mondani az igazságot dolgokról, és kritikus a mainstream médiával szemben.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.