Szlovák választások: Szavazás közben meghalt egy férfi

2023.10.01. 07:18
Nem zajlottak zökkenőmentesen a szlovák választások, többen ugyanis rosszul lettek, egy férfi pedig életét vesztette. A kiérkező mentősök próbálták megmenteni az életét, de sikertelenül. Bölényfalun a választási bizottság több tagja is alkoholos befolyásoltság alatt dolgozott.

Szombaton tartották az előrehozott parlamenti választásokat Szlovákiában, amit a jelek szerint Robert Fico pártja, az Irány (Smer–SD) fog megnyerni, ugyanis 94,6 százalékos feldolgozottságnál 23,6 százalékkal vezetnek. Ficoék ezzel megcáfolták az exit poll felméréseket.

Mint a Napunk beszámolójából kiderült, többen rosszul lettek a szlovák választásokon, egy ligetfalui szavazóhelyiségben például a választási bizottság egyik tagja érezte rosszul magát. Vágbesztercén egy 78 éves választópolgárhoz kellet kihívni a mentőket rossz állapota miatt.

A férfi a szavazóhelyiségben esett össze, és ugyan próbálták megmenteni az életét, de már nem sikerült. A sajnálatos tragédia miatt az itteni szavazóhelyiségek 22.45-ig voltak nyitva.

Zuberen, magyar nevén Bölényfalun sem ment minden zökkenőmentesen: a választási bizottság elnöke és a bizottság egyik tagja alkoholos befolyásoltság alatt dolgozott. A kiérkező rendőrök megtiltották számukra az ügyelet folytatását, így mások vették át a helyüket.