18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Megrázó videó készült arról, ahogy a Hamász fegyveresei izraeli túszokat ejtenek egy család otthonában

2023.10.08. 08:48
Legkevesebb hetven izraeli civilt gyilkoltak meg, és több tucat embert túszul ejtettek a Hamász palesztin iszlamista szervezet tagjai, miután az iszlamista mozgalom rakétaáradatot zúdított Izrael déli és középső részére szombat reggel. Az egyik túszejtésről egy felkavaró videó is készült.

A felvételen egy négytagú család látható, a szülők a saját testi épségükkel mit sem törődve védték gyermekeiket. Miközben az édesanya azt hajtogatja, hogy ez nem lehet igaz, az egyik gyermek azt kérdezgeti az édesapjától, hogy miért véres a kézfeje.

A videó végén egy ötödik alak is látható, aki gépfegyverrel a kezében sétálgatott ide-oda, a feltételezések szerint ő a Hamász egyik tagja, aki túszokat ejtett.

Izrael miniszterelnöke, Benjámín Netanjáhú szombat este azt mondta, hogy az ellenség, amellyel szemben állnak, időseket, gyermekeket és fiatal nőket rabol el, emellett azzal vádolta meg a Hamász fegyvereseit, hogy lemészárolják az izraeli polgárokat.

„Ez a háború időbe telik. Nehéz lesz. Kihívásokkal teli napok állnak előttünk. Egy dolgot azonban megígérhetek: Isten segítségével, a közös erőinkkel és az Izrael Örökkévalójába vetett hitünkkel győzni fogunk” – üzente a miniszterelnök Izrael polgárainak.

Az Indexnek egy Izraelben élő magyar származású nő elmondta, hogy óriási a fejetlenség és a káosz, és mindenki a hozzátartozóját keresi. Beszámolója szerint többen akkor haltak meg, amikor az óvóhelyen tartózkodtak, és a Hamász terroristái egyszerűen rájuk gyújtották a saját házukat.

Az Izraelt ért támadásról szóló összefoglalónkat itt találja, a galériákért ide és ide kattintson.