„Ez a mi 9/11-ünk, néhány hónapos csecsemőket is képesek hentes módjára megölni”

2023.10.11. 13:05
Tovább romlott a gázai helyzet. Lapunk elért egy tel-avivi lakost, Tomer Shilonit, aki elmondta, milyenek most az ottani állapotok. A beszélgetésünk alatt is hallani lehetett a rakéták hangját. Tomer Shiloni hisz Izrael győzelmében, de azt mondja: nem biztos, hogy képes lesz elfelejteni azokat a borzalmakat, amiket átélt.

Mészárlás. Ezzel a szóval tudta leírni a tapasztaltakat Tomer Shiloni tel-avivi lakos. Elcsukló hangon mondta el telefonon az Indexnek, miféle borzalmak történnek éppen a gázai övezetben. Egy ízben meg is állt a mondandójával, nem volt képes tovább folytatni. Amikor újból meg tudott szólalni, így fogalmazott: 

Ez az izraeli Pearl Harbor, a mi 9/11-ünk. Nem értem, hogyan lehetnek még mindig olyan emberek a világban, akik elhiszik ezekről a hentesekről, hogy szabadságharcosok.

A Hamász és az Isis katonái napról napra több emberrel végeznek. 

Könnyek között Izrael

Az Indexnek megszólaló Tomer Shiloni szerint a két szervezet olyan mészárlásokat hajt végre, amelyekre ember nem képes.

Ezek nem emberek, de nem is állatok. Az állatok is akkor ölnek, amikor éhesek, de ők nem. Ők csak ki*aszott szörnyek

– fogalmazott nekünk az izraeli férfi. Azt mondta:

Mindenkit lelőnek. Válogatás nélkül mészárolnak. Gyermekeket, alig néhány hónapos csecsemőket is képesek hentes módjára megölni. Lefejezik őket.

Szerencsésnek tartja magát, hogy a háború kitörésekor épp nem volt közel a déli határhoz, így eddig ép bőrrel megúszta, ellenben számos alkalommal kellett menedékhelyre vonulnia. Telefonbeszélgetésünk közben is arról beszélt, hogy hallja a rakéták hangját. Ő maga eddig nem vesztette el rokonait, ismerőseit, de egy közeli barátjának majdnem mindenkije odaveszett

Veszélyben az egész világ

Napról napra nő a foglyok és az eltűntek száma. A tel-avivi férfi elmondta, hogy a Hamász emberei nem csupán izraelieket ejtenek foglyul. Számos brit, amerikai és thai emberről hallott, akik vagy eltűntek, vagy tudható róluk, hogy épp a Hamász fogságában vannak. Szerinte ez a konfliktus nem csupán Izraelt őrli fel, az egész világra veszélyt jelentenek az önmagukat szabadságharcosnak tartó katonák.

A végén Izrael felül fog kerekedni rajtuk. Győzni fogunk. Győznünk kell

– mondta nekünk a férfi.

Szerinte nem kérdés, hogy a végén helyre tudják állítani az ország békéjét, ellenben fogalma sincs arról, hogy ezért hány életet kell még feláldozni. Bár a pontos számokat nem ismeri, úgy véli, a holokauszt óta nem öltek meg ennyi zsidót.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport