A gázai konfliktus miatt gyilkoltak meg egy hatéves kisfiút az Egyesült Államokban

2023.10.16. 11:05
Egy 71 éves amerikai férfit gyűlölet-bűncselekmény elkövetésével vádolnak, miután megölt egy hatéves kisfiút. A nyomozók kiderítették, hogy a Hamász és az Izrael közötti fegyveres konfliktushoz köthető a gyilkosság.

Gyűlölet-bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják azt a 71 éves amerikai férfit, aki Chicago közelében szombaton halálra késelt egy hatéves muszlim kisfiút, és annak 32 éves édesanyját is súlyosan megsebesítette. Helyi idő szerint szombat délelőtt talált rájuk a rendőrség plainfieldi otthonukban. 

A kisfiút kórházba szállították, ahol halottnak nyilvánították: 26 késszúrás végzett vele. A nőnek több szúrt sebe volt, de várhatóan életben marad. 

A rendőrség szerint a gyilkosságnak köze van az Izrael és a Hamász közötti fegyveres konfliktushoz, az elkövető erre reagálva ölte meg a kisgyereket. 

Joe Biden amerikai elnök elítélte a bűncselekményt, melyet az alapvető amerikai értékekkel, a vallásszabadsággal ellentétesnek nevezett. Egyben részvétét fejezte ki a családnak, és gyógyulást kívánt a fiú anyjának.

Ennek a rémséges gyűlöletnek nincs helye Amerikában

– szögezte le az elnök.