Meghalt a lewistoni tömeggyilkos

A rendőrség egy búcsúlevelet talált a lewistoni tömeggyilkos házában, amelyben a férfi arról írt fiának, hogy öngyilkosságra készül. Robert Cardot Lisbon városában, egy erdős részen találták meg, lelőtte magát. Késő este egy sajtótájékoztatón bejelentették, hogy azonosították az áldozatokat.

Szerda este legalább 18 ember meghalt, és 50-60 megsebesült az Egyesült Államokban, a Maine állambeli Lewistonban történt lövöldözésben. A Lewistoni Rendőrkapitányság Robert Cardot nevezte meg a lövöldözés gyanúsítottjaként.

hatóságok intenzív hajtóvadászatot folytattak a tömeggyilkos után, akit rendőrök százai kerestek több mint 48 órán át. A Maine állambeli bűnüldöző szervek illetékesei szerint Card képzett lőfegyveroktató és az amerikai hadsereg tartalékos katonája, aki jelentős mentális problémákkal küzd.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) kommandósai helyi idő szerint csütörtökön házkutatást tartottak Robert Cardnál. A bűnüldöző szervek pénteken közölték, a kutatás során 

megtalálták Robert Card búcsúlevelét, amelyet fiának címzett. A lövöldözés gyanúsítottja arról írt, hogy öngyilkos lesz.

CNN szerint a rendőrök a közeli folyóknál kezdtek kutakodni a férfi után, ugyanis azt feltételezik, hogy a vízbe ugorva próbált véget vetni az életének.

A nyomozók nem árulták el, pontosan mi olvasható a levélben.

A rendőrség csütörtökön Card autóját is átvizsgálta, amelyben egy fegyvert is talált. A hatóságok vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy a lőfegyver megegyezik-e a támadásba használt puskával.

Magyar idő szerint pénteken késő este a hatóságok közölték, hogy mind a 18 áldozatot azonosították.

Meghalt a lewinstoni tömeggyilkos

Holtan találták Robert Cardot, aki a CNN cikke szerint vélhetően önkezűleg végzett magával, miután a kétnapos hajtóvadászat alatt rettegésben tartotta a helyi közösséget.

Robert Card holttestét egy erdős területen találták meg Lisbon közelében, abban a városban, amely mintegy nyolc mérföldre van Lewistontól, ahol a lövöldözés szerda este történt. Ez a terület közel van ahhoz az újrahasznosító üzemhet is, ahonnan Cardot nemrég kirúgták.

Az Androscoggin megyei seriff péntek este a Facebookon megerősítette, hogy Robert Cardot holtan találták, anélkül, hogy egyéb részleteket elárult volna.

Ha bajban van, vagy másért aggódik

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as vagy a 80-20-55-20-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat: +36-80-20-55-20

A Kapcsolj egyből projekt honlapja: https://www.kapcsoljegybol.hu

Magyar Lelki Elsősegély Szolgálatok (LESZ) segélyvonala: 116-123

Az Ifjúságért Mentálhigiénés Szövetség (IMSZ) a 137-000-s zöldszámon érhető el, hétköznapokon 17–21 óra között.

Az IMSZ-ről bővebb információt itt talál: http://www.ifjusagi-lelkisegely.hu