18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A Hamász szerint meghalt a legfiatalabb izraeli túszuk, egy tíz hónapos csecsemő

2023-11-28T143741Z 2046368559 RC2EM4A6N0MU RTRMADP 3 ISRAEL-PALE
2023.11.29. 20:28
Az Izraeli Védelmi Erők szerdán közölték, hogy vizsgálják a Hamász azon állítását, miszerint a legfiatalabb izraeli túsz, a 10 hónapos Kfir Bibas, illetve a kisfiú testvére és édesanyja már nincs életben.

A Hamász bizonyíték nélkül azt állította, hogy Kfir, négyéves bátyja, Ariel és édesanyjuk, Shiri egy izraeli légi csapásban életüket vesztették. Az IDF közleményben reagált, amelyben azt írta, hogy „kiértékelik az információk pontosságát”. 

A hadsereg közölte, hogy beszéltek a Bibas család hozzátartozóival.

A Hamász teljes mértékben felelős a Gázai övezetben lévő összes túsz biztonságáért. A Hamászt felelősségre kell vonni. A Hamász tettei továbbra is veszélyeztetik a túszok életét, akik között kilenc gyermek van. A Hamásznak azonnal el kell engednie őket

– idézi az IDF közleményét a CNN.

Mint beszámoltunk róla, kedd este az izraeli miniszterelnöki hivatal adott ki közleményt arról, hogy újabb 12 túsz – 10 izraeli és két thaiföldi állampolgár – kiszabadult, és visszatért Izrael területére.

BBC-vel Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szóvivője szerda hajnalban közölte, hogy kaptak egy újabb listát a Hamásztól arról, hogy szerdán kiket terveznek elengedni a túszok közül. Az érintettek családtagjait már értesítették is erről.

(Borítókép: Kfir Bibas és családja szabadon engedéséért tüntetők a túszok fotóival Tel Avivban 2023. november 28-án. Fotó:  Athit Perawongmetha / Reuters)